VIDEO Scene ȘOCANTE în R.Moldova! Percheziții la biroul unui șef de Poliție care a anunțat că sprijină guvernul Maia Sandu!

VIDEO Scene ȘOCANTE în R.Moldova! Percheziții la biroul unui șef de Poliție care a anunțat că sprijină guvernul Maia Sandu!

Scene ȘOCANTE în R.Moldova! Percheziții la biroul unui șef de Poliție care a anunțat că sprijină guvernul Maia Sandu!

Forțe de ordine au descins miercuri dimineață la sediul Serviciului de Protecție și Pază de la Chișinău, fiind făcute percheziții la birourile unor angajați care și-au manifestat susținerea pentru noul guvern condus de Maia Sandu, scrie Unimedia. De asemenea, Alexandru Pînzari, șeful Poliției demis de Guvernul Sandu, a declarat că a fost începută o anchetă de serviciu și că au fost suspendați din funcție șase colaboratori de la „Protecție și Pază de Stat”.

Desfășurarea evenimentelor, LIVETEXT pe Comisarul.ro:

10.18 Pavel Filip: Vom transmite puterea unui Guvern legitim / Maia Sandu: Procesul de schimbare a puterii este ireversibil

9.57 Alexandru Pînzari a declarat că mascații au fost aduși pentru că în sediul instituției se află documente importante, inclusiv declarații ale martorilor implicați în dosare penale răsunătoare, astfel încât să nu aibă loc scurgeri de informații.

09.50 "Colegii au fost suspendați din funcție și pe perioada anchetei de serviciu, timp de 30 de zile. Subdivizunea activează în regim normal, fără de colegii suspendați”, a declarat șeful adjunct al Direcției.

9.30 Îmbrânceli între Andrei Năstase, ministrul de Interne din Guvernul Sandu, și Alexandru Pînzari, după ce Andrei Năstase a încercat să intre în sediul instituției, unde au fost demiși șase colaboratori de la Direcția 6 a Inspectoratul Național de Investigații. Direcția respectivă se ocupă de martori și de alți participanți la procesul penal.

Mascații au descins la sediul Î.S Protecție și Pază, sectorul Botanica, spunând că au venit pentru a păzi instituția.

Angajații spun că în această dimineață, când au venit la serviciu, au găsit polițiști în birourile lor, ei neexplicându-și cum au intrat aceștia, pentru că șeful instituției, Anatolie Macovei, nu le-a permis accesul.

"Am poziția mea civică. Mi s-a incriminat că mi-am expus părerea fiind funcționar public. Dar am făcut-o în timpul meu liber, mi-am expus poziția civică. Mi-au zis să depun raportul și să plec”, a declarat Iurie Tașcu, unul dintre angajați.

De asemenea, biroul colonelului Anatolie Macovei, care ieri a spus că va accepta autoritatea Parlamentului și se va sobordona noului Guvern, ar fi fost percheziționat în această dimineață de mascați, iar la fața locului a venit și șeful Poliției, Alexandru Pînzari.

Unul dintre angajați a vorbit cu presa prin fereastră, spunând că toți care și-au manifestat suținerea pentru nou Guvern au fost suspendați din funcție.

La fața locului a ajuns ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase. "Hurta nu cedează. Hurta a năvălit peste niște polițiști care nu se supun regimului”, a declarat Andrei Năstase, căruia nu i s-a permis accesul în clădire.

Ulterior, Alexandru Pînzari, șeful Poliției demis de Guvernul Sandu, a declarat că a fost demarată o anchetă de serviciu și au fost suspendați din funcție șase colaboratori ai Î.S. „Protecție și Pază de Stat”, sectorul Botanica, scrie Unimedia.

Info pe scurt despre criza politică de la Chișinău:

În 8 iunie, Blocul ACUM și socialiștii au semnat un acord de colaborare și formare a unei majorități parlamentare. În funcția de președinte al Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar Maia Sandu a fost desemnată prim-ministru. În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.

Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a stabilit că toate legile și hotărârile adoptate în acea zi sunt neconstituţionale. Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de Parlament pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului. Curtea a declarat neconstituțional și decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

În aceeași zi, Partidul Democrat a anunțat proteste. Sute de oameni au fost aduși din toată republica la Chișinău. Au fost instalate corturi, iar oamenii au rămas peste noapte să doarmă în stradă, în semn de protest.

În 9 iunie, Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării și l-a numit pe Pavel Filip președinte interimar. Pavel Filip a semnat decretul privind organizarea de alegeri anticipate în 6 septembrie 2019, care este o zi de vineri.

Între timp, partenerii externi ai Republicii Moldova au recunoscut noul Parlament și noul Guvern condus de Maia Sandu.

Marți, Igor Dodon a anunțat că a anulat decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate în 6 septembrie.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria