VIDEO Scholz și Nehammer au ratat strângerea de mână...

VIDEO Scholz și Nehammer au ratat strângerea de mână...

O strângere de mână ratată între premierul austriac Karl Nehammer și cancelarul german Olaf Scholz a devenit viralul zilei în Austria. La un an și jumătate de la preluarea mandatului, cancelarul german Olaf Scholz a ajuns, vineri, în Austria pentru prima vizită bilaterală.

Scholz a fost primit vineri, la Salzburg, de către cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP).

„Germania efectuează în continuare controale la frontierele cu Austria, ceea ce arată că sistemul Schengen nu funcționează structural”, a subliniat Nehammer înainte de întâlnirea cu Scholz. El a precizat că dorește să se adreseze omologului său german „și cu privire la abordarea ulterioară a UE în ceea ce privește lupta împotriva migrației ilegale, precum și controalele la frontierele intraeuropene și funcționarea Schengen”, transmite APA.

Și jurnalul postului public german ARD/ Das Erste relatează că premierul Karl Nehammer este hotărât să vorbească din nou cu Olaf Scholz despre problema Schengen.

Migrația, în special migrația „neregulamentară”, este subiectul care a captat atenția cancelarului în ultimele săptămâni. S-ar putea să aibă de-a face cu campania electorală, deși următoarele alegeri pentru Consiliul Național, alegerile parlamentare austriece, sunt încă departe. Dacă totul decurge ca de obicei, alegerile sunt programate pentru luna septembrie a anului viitor.

Dar partidul cancelarului, Partidul Popular Austriac conservator (ÖVP), simte că pierde teren electoral. Uneori pe locul doi, alteori pe locul trei în „sondajul de duminică”, la egalitate cu SPÖ. Partidele populare din Austria, cândva mândre, SPÖ și ÖVP, se află în prezent amândouă la aproximativ 23%.

Ambele se află în urma partidului populist de dreapta FPÖ, partidul celor care se opun vaccinării și manifesta atitudini pro-rusești. De luni de zile, austriecii le dau în sondaje în jur de 30 la sută. Problema centrală a FPÖ de dreapta este migrația – atât cea „regulată”, cât și cea „neregulamentară”.

Acesta este motivul pentru care Austria blochează aderarea României și Bulgariei, țări din UE, la spațiul Schengen. Controalele la frontieră ar fi mutate mai la sud. Cancelarul german Scholz este în favoarea extinderii grupului Schengen pentru a include Bulgaria și România; el a dat asigurări în acest sens șefilor de guvern de la Sofia și București. Doar „prietenul” său de la Viena nu este de acord.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”