VIDEO Scrimă: Ana-Maria Popescu, desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020-2021

VIDEO Scrimă: Ana-Maria Popescu, desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020-2021

Sportiva română Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în această vară, a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii, sâmbătă, de Federaţia Internaţională de Scrimă, potrivit paginii de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.



Ana-Maria Popescu (ex-Brânză) a primit Trofeul Cupei Mondiale, sâmbătă, la Lausanne, în cadrul Congresului FIE.

Ana-Maria Popescu (36 ani) a fost aleasă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021, un record.

''Sunt încântată, mândră şi foarte fericită să fiu astăzi, aici, la Lausanne, la Congresul Federaţiei Internaţionale de Scrimă, şi să primesc această distincţie, câştigătoarea rankingului mondial, în proba de spadă feminin, pentru a cincea oară. Niciodată nu am visat şi nu am crezut că voi ajunge aici, dar iată că s-a întâmplat. Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi şi munceşti pentru ele. Mulţumesc echipei mele, federaţiei, clubului şi oamenilor care au fost zi de zi alături de mine pe acest drum al performanţei'', a declarat Ana-Maria Popescu.

Ea are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.
AGERPRES (V, AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...