VIDEO Se lucrează deja la ordonanțe! Toader, cea mai sinistră slugă a Dictatorului, a venit la serviciu de la 6.30 pentru a-i executa ordinele!

VIDEO Se lucrează deja la ordonanțe! Toader, cea mai sinistră slugă a Dictatorului, a venit la serviciu de la 6.30 pentru a-i executa ordinele!

 Se lucrează deja la ordonanțe! Toader, cea mai sinistră slugă a Dictatorului, a venit la serviciu de la 6.30 pentru a-i executa ordinele!

Tudorel Toader, cea mai sinistră slugă a Dictatorului, a sustinut luni dimineata declaratii extrem de matinale, recunoscand in fata jurnalistilor ca si amnistia si gratierea sunt pe masa Guvernului, insa ca o ultima solutie, daca celelalte masuri nu vor repara "abuzurile comise".

"Daca exista alte solutii, legislative evident, de indreptare a abuzurilor comise, evident si normal s-a exprimat acordul cu respectivele solutii. Daca nu, s-a agreat ideea ca amnistia si gratierea sa fie ultima solutie pentru indreptarea respectivelor abuzuri", a declarat Toader, care a ajuns, cum anuntase presa la Condiliul National al PSD, la 6:30 la minister.

In ce priveste ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor Penal si de Procedura Penala, ministrul a spus ca se lucreaza la draft, refuzand sa dea un termen pentru adoptare.

"Lucram la un draft, un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala in acord cu deciziile Curtii si pentru transpunerea acelor directive - confiscarea extinsa la Codul Penal, consolidarea prezumptiei de nevinovatie la Codul de Procedura Penala", a mai spus Toader, anuntand ca nu vor fi doua OUG, ci una singura, cu doua puncte.

La intrebarile ulterioare ale juralistilor, Toader a dat aceleasi raspunsuri evazive si s-a absolvit de orice responsabilitate, insistand ca nu el face, ci Guvernul.

"Ministrul ii participant la adoptarea actelor normative din guvern, dar nu el la minister emite acte normative. O astfel de cale nu o institutie ministrul", a insistat Toader.

Lectii pentru jurnalisti la 6:30 dimineata

In rest, asa cum deja i-a obisnuit pe jurnalisti, Toader a inceput sa le tina lectii despre justitie si presa.

"Ce treaba am eu cu audierea lui Carmen Iohannis? Ce, ministrul Justitiei indeamna pe cineva, citeaza? Sigur, ministrul poate lua atitudine fata de respectarea legii. Este o relatie procesuala, nici nu stiu in ce stadiu este. E treaba procurorului, a celui citat", l-a repezit Toader pe cel care l-a intrebat de faptul ca Prima Doamna nu s-a prezentat pana acum la audieri.

Nici cei care l-au intrebat despre eventuala plangere penala pe numele lui Klaus Iohannis pentru inalta tradare nu au scapat mai usor: "Cand puneti intrebarea chiar nu aveti reguli de procedura minime? Am spus acum ca ministrul Justitiei nu face ancheta penala. Nu merg eu sa intreb procurorul vine, nu vine, sau pe Carmen Iohannis".

La fel au patit si cei care au cerut detalii suplimentare despre ordonanta pe Codurile Penale: "Poate intrebarea dvs a fost clara si poate credeti ca raspunsul meu nu a fost clar. Eu cred ca romanii de buna credinta inteleg modul in care eu ma exprim. Termenul e cel pe care vi l-am spus. Reflectam, analizam si cand ajungem la o concluzie va comunicam".


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala