VIDEO Securitatea a murit? Acesta este momentul când Iulian Vlad îl trimite pe Mircea Diaconu să-l aducă pe Ion Iliescu la sediul CC, pe 22 decembrie 1989!

VIDEO Securitatea a murit? Acesta este momentul când Iulian Vlad îl trimite pe Mircea Diaconu să-l aducă pe Ion Iliescu la sediul CC, pe 22 decembrie 1989!

Securitatea a murit? Acesta este momentul când Iulian Vlad îl trimite pe Mircea Diaconu să-l aducă pe Ion Iliescu la sediul CC, pe 22 decembrie 1989!

Filmare din clădirea Comitetului Central al PCR, în 22 decembrie 1989, începînd cu ora 16,40. Apar în filmare Iulian Vlad, Constantin Dăscălescu, Mircea Diaconu, iar spre final pot fi văzuți Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman. Între minutele 4 și 8 ale filmării, fostul șef al Securității, generalul Iulian Vlad, discută cu Mircea Diaconu. În cele din urmă, Diaconu este însărcinat să-l aducă la CC pe Ion Iliescu.

De la minutul 4.00:

 

05:49 Bărbat: Visarion! Uite-aicea! Uite-aicea!

05:51 Bărbat: Mergem după Mănescu și după ăsta.
05:54 Bărbat: Știu eu! Acum aicea în mulțime, dar e scurt. Adrian, adu-l pe Mănescu!
06:01 Bărbat: Corneliu Mănescu și Iliescu.
06:51 Bărbat: Anunțați în piață să li se dea voie oamenilor ăștia. Stănculescu, generalul Stănculescu, Ion Iliescu și Corneliu Mănescu.
06:56 Bărbat: Cine, cine vorbește acolo? Să lase…
07:23 Bărbat: O mașină, să meargă Mircea Diaconu să aducă…
07:31 Bărbat: …să punem ordine, că nu putem să respirăm. După aceea liniște, lucrăm și stabilim și întrebăm pe cei care știu ce să facă.

07:37 Bărbat: Cine merge cu Diaconu? (Bărbat: eu!)
07:47 Bărbat: Ușor, copii! Ușor!

SURSA:  Blogul lui Marius Mioc

Mircea Diaconu, surpriza PĂPUȘARILOR, și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale. 

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu și-a anunțat duminică, pe treptele Ateneului Român, intenția de a candida ca independent la președinția României, însă surse politice au declarat pentru G4Media că ar urma să fie susținut de viitoarea Alianță politică formată dintre Pro România și ALDE.

Nu este clar în acest moment dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va mai candida la președinție. Conducerea ALDE și Pro România ar urma să se reunească luni.

Pentru a candida ca independent, Diaconu are potrivit legii  nevoie de 200.000 de semnături, la fel ca în cazul candidatului partidelor. Independenții nu au dreptul la observatori în secțiile de vot.

UPDATE/„Mâine avem ședință și decidem”, a declarat Victor Ponta, liderul Pro România, pentru Europa Liberă, întrebat dacă partidul îl va susține pe Mircea Diaconu drept candidat la prezidențiale.

Surse din conducerea ALDE au declarat pentru Europa Liberă că luni se va decide în partid dacă Mircea Diaconu va fi candidatul susținut în comun la prezidențiale. Este „posibil” ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să renunțe la candidatura la președinție, au mai spus sursele citate.

 „Am ales să fac această conferință de pe scările Ateneului pentru că această clădire este o formă de civism a poporului român. Astăzi pare că nimic nu se mai poate, toate canalele sunt blocate. Eu vorbesc despre rădăcini, este vorba despre puncte identitare, ori un popor are nevoie de rădăcini. Ceva care crește fără să aibă rădăcini nu are nicio șansă. Cred că acest loc poate fi un punct de renaștere a nației.

Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt enervat, nemulțumit. Faptul că vreau nu este suficient, pentru că este nevoie de 200.000 de semnături, aproape imposibil de strâns de către un om cu 2 mâini și 2 picioare. În 2014 am primit sprijin din partea oamenilor și cer în acest moment același gen de sprijin.

Noi în momentul ăsta funcționăm anormal: un partid își pune președintele de partid să candideze la prezidențiale, el câștigă alegerile și își dă demisia formal, pentru că el nu poate fi președintele tuturor. Ori funcția de președinte nu este una politică, cel puțin așa scrie în constituție.

Eu cer sprijinul pentru un vis, nu este nicio negociere. Eu vreau au altfel de demers și mă bucur de orice sprijin al oricui, ALDE, Pro România și oricine mai dorește să-mi ofere sprijin. Eu îmi doresc să discut cu toată lumea, nu bat la nicio ușă, ușa este a mea. Eu sunt un om banal, cel mai banal om din România, am doar două mâini și două picioare. Sunt un om cu doar două nume, printre puținii oameni din România, dar tocmai de aceea sunt un om banal.”, a spus Mircea Diaconu, pe scările de la Ateneu.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...