VIDEO Şeful CNCAV: Până pe 12 aprilie au fost raportate 12.238 de cazuri de reacţii adverse după vaccinarea anti-COVID

VIDEO Şeful CNCAV: Până pe 12 aprilie au fost raportate 12.238 de cazuri de reacţii adverse după vaccinarea anti-COVID

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că, la nivel naţional, până pe data de 12 aprilie, au fost raportate, în valoare absolută, 12.238 de cazuri de reacţii adverse, ceea ce înseamnă o rată de raportare de 3,3 la mia de doze administrate.

Conform şefului CNCAV, în săptămâna 5 - 11 aprilie, la nivel naţional au fost raportate 1.012 reacţii adverse, peste 96% fiind raportate la ANM, restul la Institutul Naţional de Sănătate Publică.



"Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse a fost de 39 de ani, 63% din aceste persoane fiind de sex feminin. În funcţie de severitatea manifestărilor - nu au fost înregistrate în această perioadă reacţii severe, majoritatea, adică restul reacţiilor adverse, fiind clasificate ca nesevere. Din totalul persoanelor pentru care s-au raportat reacţii adverse, cele mai frecvente manifestări au fost de tipul durere, tumefacţie, erupţie cutanată la locul de administrare, oboseală, febră, frison - în procent de 71%, 43% au prezentat dureri de cap, cefalee, 38% - dureri musculare sau articulare, 18% - reacţii digestive. Nu au fost înregistrate în această săptămână cazuri de şoc anafilactic", a informat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”