VIDEO Șeful Poliției Române, Lucian Vasilescu, a demisionat

VIDEO Șeful Poliției Române, Lucian Vasilescu, a demisionat

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a anunțat marți într-o conferință de presă că demisionează din funcție.

Vasilescu a fost implicat în scandalul negocierilor cu interlopii, el fiind unul dintre capii poliției care au discutat noaptea cu membrii clanului Duduianu. În week-end, el refuzase să demisioneze.

”Vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al poliției române, să rămân ofițer de poliție și să îmi îndeplinesc sarcinile care îmi vor fi încredințate”, a spus Vasilescu.

Lucian Vasilescu a susținut marți seară declarații de presă alături de secretarul de stat de stat Bogdan Despescu, anunțând "cea mai mare captură de pastile captagon și hașiș din istoria Poliției Române".

"As vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei, pentru rezultatele obținute si să le transmit că, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de Poliție mai mult din fața televizorului decât din teren sunt onorat că sunt colegul lor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Și totdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru, vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector șef al Poliției Române, să rămân ofițer de Poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate", a spus Vasilescu.
Anunțul are loc în contextul scandalului generat de întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

Scandalul legat de întâlnirea cu membri ai clanului Duduianu

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, într-un conflict izbucnit la finalul unei partide de barbut. Principalul suspect, Gheorghe Richard Emanuel, membru al clanului Rinu, a fost reținut. Trupul neînsuflețit al lui Emi Pian a fost ținut o săptămână în casa familiei, timp în care sute de oameni au venit la priveghi fără a respecta normele sanitare, iar polițiștii au supravegheat din stradă, în toată această perioadă.

Ulterior, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a susținut că a avut o întâlnire, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din București, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condițiile de înmormântare. Adevărul a publicat imagini făcute pe timp de noapte, care confirmă versiunea relatată de Elvis Pian.

Joi, 27 august, șeful Poliției Române a avut prima reacție în acest scandal, el susținând o declarație de presă după ce cu o zi în urmă Klaus Iohannis ceruse clarificări publice.

Atunci, Vasilescu a confirmat întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. El a susținut că a fost o acțiune oficială a Poliției Române și "cea mai eficientă acțiune legală", pentru a preveni producerea unor incidente violente și răspândirea infecției cu coronavirus: "Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, dialogul, convingerea, nu direct pistolul", spunea Vasilescu.

Sâmbătă, Poliția Română a transmis "clarificări ale unor întrebări apărute în spațiul public", susținând, din nou, că IGPR "a procedat legal, corect, conform tuturor normelor în vigoare, care nu sunt aplicate în cazuri de criză doar în țara noastră, ci și pe plan internațional".

IGPR mai susținea că clanurile nu au apărut în acest an și că de-a lungul timpului au fost organizate ample operațiuni de destructurare a acestora, iar liderii lor principali, uneori chiar aparținând unor generații consecutive, au fost închiși în penitenciare în mod repetat.

Poliția Română mai spunea că "acest eveniment nedorit a scos în evidență un aspect deficitar" al organizării în MAI - plecarea unui număr mare de profesioniști, a celor care "cunosc în mod sofisticat munca de poliție din teren, oameni care impuneau respect și teamă în rândul infractorilor, poate genera sincope în momentele operative".

Răspunzând celor care au cerut demisia șefului Poliției Române, Liviu Vasilescu, IGPR susține că acesta "și-a făcut datoria în mod eficient", rezolvând în cinci ore "o problemă complicată, "conform regulilor scrise sau cutumiale ale instituției".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...

5 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat