VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să fim acum controlați de inteligența artificială”

VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să fim acum controlați de inteligența artificială”

Senatoarea PSD Gabriela Crețu, nevasta baronului Dumitru Buzatu, a susținut recent într-o dezbatere în Parlamentul României dedicată tehnologiei 5G că „noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informații din noi” susținand că acestea sunt utilizate „pentru a ne controla comportamentele”. 

Conferința a fost organizata de Comisia de Afaceri Europene din Senatul Romaniei. Presedintele comisiei este chiar Gabriela Cretu. Fizicianul Cristian Presură a participat la aceasta conferinta, de unde a relatat siderat ce a putut sa auda. Printre campionii teoriilor conspiratiei a fost senatorul PSD Gabriela Cretu, care se recomanda drept „doctor in epistemologie”. Ea a invitat la conferinta si Coalitia STOP 5G Romania.

Ce a scris fizicianul Cristian Presură:

(27:17 video original  https://bit.ly/2Xf9xbc ) Senatorul Gabriela Cretu (PSD) : "noi traim in capitalismul supravegherii, IN MOMENTUL ASTA SE EXTRAG INFORMATII DIN NOI [...] am citit eu odata cifra aia cu multe zerouri de 10^27 biti de informatie pe care unii le utilizeaza pentru a ne controla comportamentele. De asta daca macar suntem resursa, TREBUIE SA PLATEASCA DIVIDENDUL [..] atat de noua este tehnologia, incat tare ma tem ca multe studii sunt interesate, platite de unii sau de altii, stim din istoria stiintei, eu sunt doctor in epistemologie"

Imi pare rau ca trebuie sa fac referire la politica, dar pana la urma cred ca asta lamureste misterul cum un ONG mic ca STOP 5G Romania a fost primit la audieri in Senat. De fapt, cred ca e exact pe invers. Doamna senator Gabriela Cretu (PSD) pare ca se teme de 5G / surveillance / control, asa inca a rugat ea ONG-ul sa faca un memoriu si sa vina cu el "din partea societatii civile"! Iata ce spun chiar ei: "La solicitarea Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, Coaliția STOP 5G România a întocmit și a depus un Memoriu care prezintă poziția societății civice în raport cu această Comunicare"

Mai jos alte declarii din audiere:
(13:50) Senator Gabriela Cretu : e vorba de dezvoltarea acelor "industrii" care vor inlocui forta umana si omul cu roboti si inteligenta artificiala pe de o parte cu consecintele sociale despre care am mai discutat"
(1:21:30) Senatorul Gabriela Cretu: "inteligenta artificiala prelucreaza cantitati de informatie pe care noi nici nu le imaginam, creeaza algoritmi pe care noi nici macar nu ii intelegem si S-AR PUTEA SA NE CONDUCA SI PE NOI LA MOMENTUL ASTA!" La remarca senatorului Ecaterina Andronesc ca 5G-ul poate face masinile sa mearga singure si sa scapam de traficul pe care il avem, doamna Cretu continua: "eu cred ca daca mai conducem masina, mai antrenam inteligenta. Ma tem sa nu cadem in partea cealalta in care efectiv sa fim inutili. V-am mai spus eu ca ASTA ESTE PRIMUL MARE EXPERIMENT GLOBAL, ASTA CU COVID-UL, IN CARE VOM AFLA CARE SUNTEM UTILI SI CARE SUNTEM INUTILI"
(48:40) Senatorul Gabriela Cretu: "odata cu lumea digitala se creaza o noua realitate, care este strict privata, pe care nu o intelegem la nivel public, pe care nu o controlam si nici nu o impozitam, ca sa spunem asa"

Autoritatile mi s-au parut in sedinta destul de nepregatite
( 1:41:00) Reprezentantul ANCOM (nu ii stiu numele): "in acest moment, IN GERMANIA, CUPTOARELE CU MICROUNDE SUNT INTERZISE si scoase de pe piata, tocmai pentru ca s-a constatat ca pot fi un pericol pentru sanatate" Nu am auzit de asta, cei care traiti in Germania, asa sa fie?

ONG-urile mi se pare ca sperie populatia cu astfel de exagerari:

(36:20) Pompiliu Diplan - Alianța Părinților din România: "Traim o prima Hiroshima lenta, un prim Cernobal romanesc" (referitor la 5G)
(58:00) Madalina apostol (STOP 5G Romania): "aceste date sensibile ale statului pot ajunge la indivizi, la entitati, sau chair la entitati de inteligenta artificiala!"
1:25:36: de la ONG: "sa nu simta cineva pe viitor ca il apuca durerile de cap cand duce telefonul la ureche, ca ne scade imunitatea de la radiatii,

Erata: doamna Ecaterina Andronescu a specificat ca 4G are frecventa de 6GHz, probabil voia sa spuna 2GHz.

Am retinut trei chestii serioase, remarcate de Stop 5G in literatura de specialitate, care au fost aduse in discutie:

1) masuratoarea de 276 mW/m^2 ("chiar acasa la presedintele nostru") pe
o limita care ar fi (spun ei) de 0.1 mW/m^2 . Ma voi uita cu atentie! Ce pot spune este ca limita oficiala este momentan pentru 6GHz de 20000 mW/m^2 (iar cea de sub 6Ghz este de 2000 mW/Kg). Mai pot spune ca au am masurat acasa la mine (cu aparatul ce l-am primit) un maxim de 2mW/m^2. Dar ma voi uita cu atentie in limita de 0.1 mW/m^2 ce este invocata de unele situri

2) exista pacienti care spunc a sufera de 'hipersensibilitate electromagentica' (spun ca au dureri de cap de la radiatia telefonului, de exemplu cand vorbesc la telefon). Nu am momentan indicatii despre ce mecanism ar putea fi, dar ma uit, vobesc cu medicii si va spun

3) Exista o referire in video (min 30) la faptul ceea ce este periculozitatea in radiatiile 6GHz ar veni de la pulsurile scurte. Ma voi uita. Asta insa cred ca se aplica si la 3G si la 4G, pentru ca si aici sunt pulsuri (le masor si eu cu aparatul meu). Deci, daca era ceva periculos clar, ar fi trebuie sa iasa la suprafata. Dar ma uit.

4) Cazul Elvetia si Bruxelles. ele ar fi spus stop 5G. ma voi interesa de ce, sper sa nu fie doar la presiunea opiniei publice.

Ca un ultim cuvant, imi pare rau ca aceasta discutie 5G a fost adusa de doamna senator Gabriela Cretu in plan politic. Nu imi place cand vad cum oamenii iar se impart in tabere. Eu voi reveni cu cateva videouri de lamurile si voi investita cu atentie si problemele ridicate. Am mai spus, eu nu sunt un supoerter neconditionat la tehnologiei 5G, insa nu am vazut pana acum un articol care sa ma convinga de pericolul real pentru sanatate ale acestei tehnologii. Cand il voi vedea, ma voi converti ca apostolul Pavel.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa