VIDEO Serviciul secret al Ucrainei a descoperit o "cârtiță" a spionajului rusesc chiar la vârful departamentului său din Harkov

VIDEO Serviciul secret al Ucrainei a descoperit o "cârtiță" a spionajului rusesc chiar la vârful departamentului său din Harkov

erviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a descoperit o "cârtiță" chiar la vârful departamentului său din Harkov, care lucra pentru serviciile speciale ruse, a precizat purtătorul de cuvânt al SBU, Artem Dekhtiarenko

Bărbatul reţinut a fost angajat în cadrul Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) după 24 februarie 2022 - dată la care Rusia a început o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei - dar acesta lucra mai mult pentru serviciile de informaţii ruseşti.

Înainte de a se angaja în cadrul Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU), persoana a fost funcționar al Consiliului General din Harkov.

Conform investigației, demarată la începutul lunii martie 2022, bărbatul a fost recrutat de angajați ai FSB – Serviciul Federal de Securitate la Federaţiei Ruse. Acesta a obținut un loc de muncă în cadrul departamentului de luptă antiteroristă al Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) din regiunea Harkov.

Având acces la informații, acesta a oferit spionajului rusesc mai multe date de contact ale unor angajați ai SBU, date despre locul în care se deplasau Forțe Armate Ucrainene, locațiile punctelor de control și tehnică militară, precum și date pe care le introducea zilnic în sistemul informatic al SBU.

În acest fel, suspectul a ajutat reprezentanții serviciilor speciale ale Federației Ruse în desfășurarea de activități subversive împotriva Ucrainei.

Ruşii au folosit informațiile primite de la agentul lor pentru a-și redistribui unitățile în scopul de a le proteja de atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei.

În plus, datorită informațiilor primite, trupele rusești au planificat sabotaje și atacuri masive cu artilerie și rachete asupra unor importante obiective din orașul Harkov.

Potrivit SBU, în schimbul cooperării, spionajul rusesc i-a oferit „cârtiței” garanții de securitate pentru el și familia sa dacă Federația Rusă reușește să cucerească regiunea. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu