VIDEO Seviciul secret a descoperit doi agenți ruși în interiorul armatei ucrainene

VIDEO Seviciul secret a descoperit doi agenți ruși în interiorul armatei ucrainene

Direcţia de Contraspionaj din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut doi bărbaţi care erau militari activi în cadrul armatei ucrainene, dar lucrau ca agenţi sub acoperire pentru agenţiile ruse de securitate, scrie defenseromania.ro .

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), unul dintre bărbaţii reţinut s-a dovedit a fi un rezident al regiunii Harkov, care a fost recrutat de ruși la începutul invaziei militare. La scurt timp după aceea, agentul a plecat în regiunea Sumi ca persoană strămutată în interiorul țării și a fost mobilizat în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Comisariatul militar l-a trimis la un centru de formare din regiunea Zhitomir. Aici, acesta a colectat date şi informaţii personale despre instructorilor de pregătire pentru luptă, precum a și inspectat sistemul de securitate al instituției militare.

Ulterior, acesta a fost detaşat pe teritoriul regiunii Donețk, fiind inclusă în una dintre unitățile militare ale forţelor armate ucrainene. Acolo, a continuat să adune informații.

"În estul Ucrainei, el era interesat de bazele și rutele de deplasare a unităților de luptă din districtele Sloviansk și Kramatorsk", a precizat SBU.

El a fost implicat în activități criminale împreună cu un al bărbat, care a cercetat locațiile unităților militare din zona Mării Negre. În primul rând, a încercat să găsească locul în care se aflau depozitele cu muniție şi sistemele de artilerie.

În plus, cei doi căutau în mod constant "persoane cu preocupări asemănătoare" pentru a le implica în cooperarea cu Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse.

Ofițerii de contraspionaj ai Serviciului de Securitate al Ucrainei i-au reținut pe cei doi trădători care au încercat din nou să transmită informații clasificate rușilor. În timpul perchezițiilor efectuate în locurile în care se aflau cei doi, ofițerii de contraspionaj au găsit smartphone-uri cu dovezi ale schimbului de mesaje cu un reprezentant al serviciului special rus.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 Poate nu știați, dar Ucraina are arme cu care poate lovi oriunde în Donbas și Crimeea. Dar și multe alte orașe din Rusia, inclusiv Moscova