VIDEO Sfânta Filofteia, a doua cârtiţă care a săpat metroul din Drumul Taberei, a ieșit la suprafață

Cârtiţa Sfânta Filofteia a ieșit astăzi la lumină. Cinci ani au trecut de la momentul în care Sfânta Filofteia, cea de-a doua cârtiţă uriaşă care a săpat tunelurile metroului din Drumul Taberei, a intrat în subteran. Azi a fost ultima sa zi de muncă. Maşinăria a ieşit la lumină.

Evenimentul marchează astfel încheierea lucrărilor de excavaţie la cea mai aşteptată magistrală de metrou, Magistrala 5 Eroilor – Drumul Taberei. Sfânta Filofteia şi Sfânta Varvara, cele două utilaje care au săpat la metroul din Drumul Taberei au fost puse pe poziţie pe 15 noiembrie 2012, în prezenţa fostului director general al Metrorex Gheorghe Udrişte şi a reprezentanţilor constructorului, asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – AB Construct SRL.

Tronsonul ce va lega Drumul Taberei de centrul Capitalei va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta