VIDEO Sfânta Filofteia, a doua cârtiţă care a săpat metroul din Drumul Taberei, a ieșit la suprafață

VIDEO Sfânta Filofteia, a doua cârtiţă care a săpat metroul din Drumul Taberei, a ieșit la suprafață

Cârtiţa Sfânta Filofteia a ieșit astăzi la lumină. Cinci ani au trecut de la momentul în care Sfânta Filofteia, cea de-a doua cârtiţă uriaşă care a săpat tunelurile metroului din Drumul Taberei, a intrat în subteran. Azi a fost ultima sa zi de muncă. Maşinăria a ieşit la lumină.

Evenimentul marchează astfel încheierea lucrărilor de excavaţie la cea mai aşteptată magistrală de metrou, Magistrala 5 Eroilor – Drumul Taberei. Sfânta Filofteia şi Sfânta Varvara, cele două utilaje care au săpat la metroul din Drumul Taberei au fost puse pe poziţie pe 15 noiembrie 2012, în prezenţa fostului director general al Metrorex Gheorghe Udrişte şi a reprezentanţilor constructorului, asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – AB Construct SRL.

Tronsonul ce va lega Drumul Taberei de centrul Capitalei va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...