VIDEO Sfânta Filofteia, a doua cârtiţă care a săpat metroul din Drumul Taberei, a ieșit la suprafață

VIDEO Sfânta Filofteia, a doua cârtiţă care a săpat metroul din Drumul Taberei, a ieșit la suprafață

Cârtiţa Sfânta Filofteia a ieșit astăzi la lumină. Cinci ani au trecut de la momentul în care Sfânta Filofteia, cea de-a doua cârtiţă uriaşă care a săpat tunelurile metroului din Drumul Taberei, a intrat în subteran. Azi a fost ultima sa zi de muncă. Maşinăria a ieşit la lumină.

Evenimentul marchează astfel încheierea lucrărilor de excavaţie la cea mai aşteptată magistrală de metrou, Magistrala 5 Eroilor – Drumul Taberei. Sfânta Filofteia şi Sfânta Varvara, cele două utilaje care au săpat la metroul din Drumul Taberei au fost puse pe poziţie pe 15 noiembrie 2012, în prezenţa fostului director general al Metrorex Gheorghe Udrişte şi a reprezentanţilor constructorului, asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – AB Construct SRL.

Tronsonul ce va lega Drumul Taberei de centrul Capitalei va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”