VIDEO-ȘOC Al doilea preot ortodox care-l atacă pe președintele Iohannis într-o săptămână! Și ăsta e pe tratament, nenorociților?

VIDEO-ȘOC Al doilea preot ortodox care-l atacă pe președintele Iohannis într-o săptămână! Și ăsta e pe tratament, nenorociților?

Al doilea preot ortodox care-l atacă pe președintele Iohannis într-o săptămână! Și ăsta e pe tratament, nenorociților? Preotul Daniel Mateia, de la Giroc, a fost înregistrat de un participant la slujba de duminică, de la biserica din Giroc, localitate de lângă Timișoara, când îl făcea în toate felurile pe președintele Iohannis, legându-se de religia acestuia și jurându-se că nu l-a votat! Săptămâna trecută, la mânăstirea Cotmeana, starețul a spus în timpul slujbei că se cacă în capul lui Iohannis! Ulterior, șefii BOR au declarat că starețul Ioasaf(Ioan Boiciuc) se află sub tratament și acesta ar fi motivul „rătăcirii” sale!

De la minutul 5:

Preotul Daniel Mateia, de la Giroc, a fost înregistrat de un participant la slujba de duminică, de la biserica din Giroc, localitate de lângă Timișoara, iar filmulețul a fost postat pe grupul de Facebook „Pro Giroc”.

„Ieri, la prânz, la biserica din Giroc. Pare campanie electorală împotriva președintelui țării și a unui partid în creștere. Dar nu cred, în biserică nu se face politică”, scrie administratorul grupului Pro Giroc, care spune că a primit filmarea de la cineva.

Preotul se referă în acest video, înregistrat la slujba de duminica trecută, la lucrările la biserică pentru care nu mai sunt bani din cauza bugetului care nu a fost promulgat. Conform fețelor bisericești, biserica din Giroc va fi a doua ca mărime din Timiș, după catedrala din Timișoara, dar din cauza bugetului care nu a fost votat nu sunt bani. Preoții de la Giroc fac apel la oameni să susțină, dacă pot, aceste lucrări, financiar. Preoții trebuie să dea 240 milioane (lei vechi) pentru fier, o sută de milioane (lei vechi) pentru beton, 350 milioane (lei vechi) pentru etapa de manoperă.

De aici, preotul a trecut la acuze adresate președintelui Iohannis, vorbind despre religia acestuia „care nu are cruce pe biserică”, a făcut referire la mișcarea #rezist, la tragedia din Colectiv și chiar la comuniștii dinainte de ’89 care „au avut mai mult respect față de biserică”.

„Dacă nu ar fi fost generozitatea consiliului local vă rog frumos să mă credeți, biserica era undeva tot la nivelul subsolului. Nu e vina consilierilor că nu există buget, cum cineva în trecut căuta să inducă în eroare. Nu. Este vina aceluia care nu are cruce pe biserica pe care el o reprezintă. Are un buzdugan. Atenție mare! Și ceea ce spun eu acum îmi asum cu toată responsabilitatea pentru că trebuie să lupți împotriva celor care luptă împotriva bisericii și împotriva crucii. Un om care a trimis bugetul statului de nu știu câte ori la tot felul de verificări și la tot felul de transcrieri și așa mai departe. Nu spun să măgulesc pe nimeni, dar noi, reprezentanții bisericii, trebuie să avem verticalitate pentru că vorbim de axis mundi. Nu mai trebuie să ne fie frică de nimeni. Mie nu mi-e frică de cei care au acel #rezist, care m-au scos afară când am fost cu crucea în zona nouă: plecați de la noi că noi suntem atei, suntem agnostici, noi suntem cine suntem. Trebuie să avem curaj și să spunem. Într-adevăr există un eșicher politic care este pentru valorile neamului românesc, pentru biserică, cu păcatele lor, cu virtuțile lor. Dar să nu fi tu unul care să fi tot Gică contra, să spui nu și nu la orice se caută să se facă bun în țara asta. Frățiile voastre… Eu nu fac politică ca preot, dar trebuie să vedem ce este bine și ce este rău. (…) Aduc aminte evenimentul tragic, ferească Dumnezeu, cu acel club, dezmăț. Ce-o fi fost acolo, în care au murit oameni, care au fost duși acolo de ăla urâtul, nu de către preoții bisericii. Atenție! Dar cu ce-o fi fost de vină Patriarhul Daniel că nu o ieșit în stradă? Sau preoții? Să mă ierte Dumnezeu. (…) Adevărul, crucea, deranjează. Parcă fac alergie. Comuniștii, înainte de 1989, au avut mai mult respect față de biserică decât au… Nu vreau să spun, că nu vreau să fiu catalogat, că țin cu ăia, că nu țin cu ăilalți”, le-a spus preotul Daniel Mateia credincioșilor, în Duminica Crucii.

Și presa a fost catalogată de preotul din Giroc, în timpul slujbei…

„Există o presă tembelă care caută să denigreze tot ce e bun și sfânt în țara asta. Suntem la mijlocul Postului. Să vedeți câte ispite o să mai apară de acum încolo. Până acum a fost ce a fost”, a mai spus preotul.

Contactat de Tion.ro , preotul a declarat că nu a făcut politică în biserică, ci a făcut un apel către credincioși, fără a pomeni numele vreunui partid. Practic, Daniel Mateia ne-a declarat că a vrut să aducă o clarificare credincioșilor, cum că bugetul nu a fost votat de consilierii locali nu pentru că nu ar fi vrut aceștia (care, spune Mateia, au mai multe culori politice), ci pentru că nu a fost promulgat la București.

Starețul Mănăstirii Cotmeana: „Cui nu convine, la Iohannis să spună, căca-m-aș pe capul lui”
   
O înregistrare video în care starețul Mănăstirii Cotmeana, Ioasaf(Ioan Boiciuc), îi înjură pe credincioșii care participă la slujbă s-a viralizat vineri pe Facebook. Preotul poate fi auzit în înregistrare combinând limbajul licențios cu amenințările fizice, făcând referiri și la președintele Iohannis.

 „Mergeți fraților în pădure și puneți-vă ștreangul că vă așteaptă iadul! La Cotmeana nu se vorbește în biserică! Fiți atenți că vă dau și peste bot și vă scot dinții! Reclamați-mă pentru că nu îmi e frică! Nu mă interesează de nimeni! Iar la Iohannis căca-m-aș pe capul lui! Da? Jucați-vă cu mine! Nu aveți un preot de Doamne ajută, toți sunt niște nenorociți! Foarte rar găsești pe unul de Doamne ajută! Băgați-vă mințile în cap! Dacă nu vă place ce vă învăț, nu veniți aici! Eu știu să slujesc și singur! Am venit să ne rugăm, nu să vorbim ca proștii!”



Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…