VIDEO-ȘOC Cum a arătat emisia Realitatea TV în cele 10 minute cât a fost CENZURATĂ de CNA la ordinul PSD

VIDEO-ȘOC Cum a arătat emisia Realitatea TV în cele 10 minute cât a fost CENZURATĂ de CNA la ordinul PSD

Cum a arătat emisia Realitatea TV în cele 10 minute cât a fost CENZURATĂ de CNA la ordinul PSD. Emisia postului Realitatea TV e suspendată în această seară timp de 10 minute după o decizie în acest sens a CNA.

 
Ca urmare a suspendării, Realitatea TV a fost obligată să afișeze pe ecran, în locul emisiunii obișnuite, un carton cu mesajul sancțiunii acordate de CNA.

Emisia Realitatea TV continuă însă pe pagina de Facebook a postului.

CNA a suspendat emisia Realității TV din cauza modului în care postul TV a reflectat violențele autorităților la mitingul diasporei din 10 august 2018.

Potrivit Pagina de Media, CNA a vizionat în ultimele două ședințe imagini din preajma protestelor din 10 august (înante și după). Forul a ajuns să analizeze în sfârșit reclamațiile privind protestele din august.

Care a fost rezultatul:

Antena 3: nicio sancțiune
Romania TV: 15.000 de lei amendă
Realitatea TV: oprirea emisiei pentru 10 minute. Emisia va fi înreruptă joi, 17 ianuarie, de la ora 19.00.

Radu Călin Cristea, membru CNA, cel care a și făcut propunerea s-a considerat chiar îngăduitor atunci când a făcut propunerea.

„Voiam să spun că am făcut această propunere cu tragere de inimă că nu mă simt deloc confortabil că am făcut-o. Cred că noul CNA ar trebui să dea semnale mai puternice în piață acolo unde socotește că e încălcată legea. M-am frământat între 200.000 de lei și oprirea emisiei. Am socotit că o amendă de 200.000 de lei ar fi mai dură și mai usturătoare decât o întrerupere de emisie”, le-a explicat acesta colegilor.

Cine și cum a votat în cazul sancțiunii pentru Realitatea TV: Au fost pentru Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Balșasa, Gabriel Tufeanu și Rau Călin Cristea.

Răsvan Popescu și Radu Herjeu au votat împotrivă, motivând că nu sunt de acord cu introducerea în sancțiune a unui articol privind „instigarea la violență”, precizând că acest lucru nu poate fi dovedit.

Realitatea TV a protestat împotriva sancțiunii. Mai multe redacții, printre care și G4Media.ro, au condamnat decizia CNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...