VIDEO ȘOC în PSD! Priviți câți pesediști s-au strâns la mitingul organizat la Vaslui! Reacție nervoasă a liderului Buzatu!

ȘOC în PSD! Priviți câți pesediști s-au strâns la mitingul organizat la Vaslui! Reacție nervoasă a liderului Buzatu! Cum a fost umilit liderul PSD Dumitru Buzatu în fieful local: o mână de oameni la primul miting din campania electorală: ”Astăzi am învăţat o lecţie”.

Doar câteva zeci de persoane au fost prezente la primul miting organizat duminică, 5 mai, de PSD Vaslui în campania pentru alegerile europarlamentare. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu i-a apostrofat pe vasluieni cerându-le ”să iasă din letargie”, relatează Adevărul.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a primit duminică, 5 mai, o lecţie usturătoare din partea propriului electorat. Într-un judeţ care ani la rând PSD-ul a triumfat în alegeri, liderii pesedişti din Vaslui nu au reuşit să mobilizeze decât o mână de oameni pentru a participa la primul miting din campania pentru alegerile europarlamentare. Prezenţa extrem de redusă l-a determinat pe liderul Dumitru Buzatu să-i apostrofeze pe vasluieni, solicitându-le să iasă din starea de letargie, iar la alegerile din 26 mai ”să dea în nas” celor care ”înjură Vasluiul la televizor”.

Mitingul PSD a început pe ritmurile fanfarei de la Cozmeşti, invitată la eveniment, şi s-a încheiat după doar jumătate de oră, timp în care au susţinut discursuri Dumitru Buzatu, soţia acestuia, senatoarea Gabriela Creţu, şi alţi câţiva lideri locali.

”N-am să vă vorbesc aici în calitate de preşedinte al consiliului Judeţean. V-am invitat aici la mitingul organizaţiei Partidul Social Democrat şi vreau să reţinem lucru acesta: înainte de a fi administratori, înainte de a fi beneficiari de fonduri, suntem oameni politici, oamenii care la un moment dat gestionează, coordonează activităţile în diversele funcţii în care sunt reprezentaţi”, şi-a începutul discursul Dumitru Buzatu, în faţa celor câtorva zeci de oameni.

Deranjat de numărul mic de membri PSD ori simpatizanţi, care au dat curs invitaţiei de a fi prezenţi la miting, Buzatu i-a aprostrofat şi avertizat în acelaşi timp, chiar dacă în finalul discursului a venit şi cu o explicaţie pentru prezenţa slabă la manifestare.

 Buzatu: ”Puneţi mintea la contribuţie, nu rânza”

”Noi astăzi am învăţat o lecţie organizând acest miting sper. Deşi sunteţi încă puţini cei care aţi dat curs acestei invitaţii, eu vă spun că trebuie să ne străduim cu toţii să ieşim din această letargie. Sunt foarte mulţi interesaţi ca noi să nu dăm atenţie acestor alegeri europarlamentare că poate-poate reuşesc pe acest fond să-i mobilizeze doar pe-ai lor şi în felul acesta să arate, pentru că sunt două mize la alegerile acestea, una internă şi alta externă, încearcă să arată, aţi văzut că există o propagandă foarte susţinută în capul căreia se află preşedintele Iohannis, o propagandă care spune că dacă la 26 mai, la alegerile europarlamentare noi obţinem un rezultat mai slab, adică mai mic de 45%, pe care l-am obţinut la alegerile parlamentare naţionale, atunci Guvernul trebuie să plece. De unde au inventat ei treaba asta? Ce legătură are Parlamentul European, componenţa acestuia, rezultatele din 26 mai, şi cu plecarea Guvernului României? Este o străduinţă extraordinară a unor oameni care atunci când au fost la Guvern n-au făcut nimic” a afirmat liderul PSD Vaslui în faţa mulţimii.

 Buzatu şi-a continuat discursul, îndemnând la mobilizare activă şi solicitând vasluienilor să-şi pună mintea la contribuţie, ”nu rânza”.

Dumitru Buzatu: ”Staţiile de benzină pline permanent. Toţi oamenii au maşini”

”Haideţi puţin să încercăm să ne mobilizăm poate reuşim să-i determinăm să devină activi şi pe concetăţenii noştri, locuitorii oraşului Vaslui, să încercăm să-i facem să reflecteze pentru că alegerile trebuie să fie nişte alegeri raţionale să ne punem mintea la contribuţie nu rânza Acesta este de fapt rostul acestei prime întâlniri de astăzi în piaţă şi am făcut-o intenţionat în piaţă ca, chiar în cazul în care nu vor fi foarte mulţi oameni aicea, să audă ceilalţi. Eu cred că fiecare om are capacitatea de a reflecta. Poate se gândesc, analizează ce s-a făcut în timp şi iau decizia cea mai bună, aşa cum de fapt vasluienii nu numai cei din municipiul Vaslui, ci din judeţul Vaslui, au luat-o întotdeauna. Miza internă este să dărâme Guvernul PSD. Eu vă spun un lucru, dacă acest guvern se va dărma, ţineţi minte ce se întâmpla pe vremea guvernării Băsescu, că după ora 16 nu vedeai nicio maşină circulând pe drumurile acestea. Acum sunt staţiile de benzină pline permanent. Toţi oamenii au maşini. Veniturile multora au crescut şi încă semnificativ. Nimeni nu credea în această creştere”, a mai declarat Dumitru Buzatu.

Explicaţia lui Buzatu pentru prezenţa redusă la miting

Preşedintele PSD Vaslui i-a îndemnat pe cei prezenţi să ”îi capaciteze” şi pe ceilalţi care, ”din diverse motive, ale lor, personale, nu au venit alături de noi”. ”Să audă puţin cuvântul nostru. Suntem în faţa unei campanii electorale în care majoritatea concurenţilor noştri stau pe televizoare şi vă înjură pe toţi, nu numai pe membrii PSD Vaslui, vă înjură pe toţi vasluienii. Ori noi vrem să dăm un răspuns pozitiv acelora? Adică să-i încurajăm să ne înjure şi mai tare. Poate că, să folosesc o formul mai puţin uzuală, trebuie să le dăm în nas. Că am văzut că şi ei povesteau şi îndemnau pe oameni să iasă cu parul la reprezentanţii PSD Eu şi ştiu de ce suntem astăzi atât de puţini aici. Pentru că majoritatea care ne votează sunt oameni echilibraţi, oameni care nu vor scandal, oameni care aleg raţional, oameni care analizează ce este mai bine pentru ei şi pentru familiile lor”, şi-a încheiat liderul Dumitru Buzatu discursul în faţa electoratului.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…