VIDEO Statele Unite pregătesc bomba care ticăie pentru China

VIDEO Statele Unite pregătesc bomba care ticăie pentru China

Tensiunile dintre Statele Unite și China continuă să fie la cote înalte, iar viitorul apropiat nu pare să aducă schimbări pozitive.

Astfel, șeful Comisiei de securitate și schimb valutar (SEC) de la Washington, Gary Gensler a dat un avertisment dur companiilor chinezești litstate la Bursa de la New York, spunând că ”ceasul ticăie” pentru acestea și dacă nu vor permite inspecțiile financiare, atunci ele vor fi radiate de pe Stock Exchange și Nasdaq.

În interviul său, acordat postului de televiziune american CNBC, Gensler s-a angajat să respecte cu strictețe un termen de trei ani pentru ca firmele din China listate pe Bursă să accepte inspecțiile financiare și auditurile. Dacă acestea refuză, atunci acțiunilor lor ar putea fi delistate, din 2024, potrivit BNN Bloomberg .

”Calea este clară. Ceasul ticăie”, a spus șeful SEC. Poziția dură a lui Gensler spulberă speranțele unora că măsurile Comisiei de securitate și schimb valutar s-ar putea prelungi și ar oferi Beijing-ului mai mult timp pentru a încheia un acord cu autoritățile de reglementare de la Washington.

Gensler a afirmat la CNBC că se așteaptă la același nivel de transparență de la fiecare firmă din China, care vinde acțiuni în Statele Unite, pe Bursă, inclusiv la cele care se tranzacționează la New York.

În prezent, la Bursă din New York sunt listate 281 de companii din China, cu o capitalizare de peste 2 trilioane de dolari, precum și alte 110 cu sediul în Hong Kong, la care li se refuză inspectorilor americani specializați accesul complet la datele financiare.

Dintre acestea menționăm Alibaba Group Holding Ltd. Și Baidu Inc., firme mari deținute de investitori individuali și fonduri mutuale de pe piața emergentă.

”Președintele Gensler al SEC este omul potrivit pentru a pune întrebări Chinei, deoarece îi pasă profund de protecția inverstitorilor. China nu poate continua să manipuleze piața noastră bursieră, în detrimentul familiilor din America”, a declarat Christopher Iacovella, șeful Asociației American Securities.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...