VIDEO Summit PPE. Klaus Iohannis: PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă. Votul este cea mai bună formă de sancțiune la discursul populist.

VIDEO Summit PPE. Klaus Iohannis: PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă. Votul este cea mai bună formă de sancțiune la discursul populist.

Summit-ul liderilor locali şi regionali ai PPE. Sute de oameni s-au înghesuit să-și facă poze cu Rareș Bogdan, noua vedetă a popularilor! Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European se desfăşoară, astăzi, la Bucureşti, iar la reuniune vor participa Manfred Weber şi Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis: Votul este cea mai bună formă de sancțiune la discursul populist, eurosceptic și demagogic, care a devenit virulent în Europa dar și în România. PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă

Comisarul.ro transmite live cele mai relevante informații și declarații de la eveniment.

13.45 Manfred Weber își prezintă, în premieră, viziunea despre viitorul Europei, în calitate de candidat pentru șefia Comisiei Europene. Suntem un partid care poate influența deciziile europene la toate nivelurile.

PNL este puternic și este viitorul României. Este tragic că România nu mai este privită ca un stat de prim rang la nivelul deciziei în U, iar asta este din cauza actualei puteri. Există o singură persoană care ne dă încredere în faptul că România poate rămâne un partener, iar acesta este președintele vostru, Klaus Iohannis.

Este foarte important să ne ascultăm primarii. Cum poate face campanie un primar? Ei bine, mesajul lui pentru cetățeni ar trebui să fie: da, mi-am făcut treaba. Deci primarii trebuie să își prezinte realizările. Am reușit să menținem Europa unită așadar avem de ce sa fim mândri.

A vorbi despre Europa înseamnă și a avea o perspectivă globală. Am 46 de ani, am crescut în Bavaria și sunt prima generație de pe acest continent care poate spune că trăiește într-o Europa care are parte de pace și libertate.

Generația părinților noștri nu s-a bucurat de libertate. Iar generația bunicilor mei a trăit războiul. Așadar, sunt prima generație care se bucură de o Europa unită, liberă și pașnică. Voi lupta împotriva tuturor celor care vor să distrugă această Europa, împotriva populiștilor.

Nu înseamnă că totul e perfect. Trebuie să luptăm pentru o Europă în care sa nu mai fie nevoie sa îți părăsești tara pentru un loc de muncă mai bine plătit.

Peste un milion de români lucrează în domenii care exportă în UE.

Socialiștii se opun unor noi acorduri comerciale, dar din punct de vedere economic eu nu vreau sa ridic ziduri, ci poduri.

Manfred Weber s-a arătat surprins și de faptul că Guvernul de la București nu sprijină candidatul român pentru șefia Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Noi o vom sprijini, a anunțat Weber.

13.00 Ludovic Orban, ironie la adresa lui Liviu Dragnea: Diferența dintre PNL și PSD este că Manfred Weber, candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, chiar dacă nu are casca pe ureche, să știți că are un mic difuzor în ureche și chiar ascultă ce vorbesc reprezentanții PNL, spre deosebire de Timmermans, care nici măcar nu a catadicsit să asculte ceea ce a spus Dragnea la congresul socialiștilor. Trebuie să le spunem oamenilor adevărul despre ticăloșiile pe care le fac guvernanții. PSD cu o mână a dat și cu două a luat. Avem primari care sunt campioni la atragerea fondurilor europene și primari care nu mai dau ajutoare sociale. În Bucureștiul condus de PSD, parcările se fac și acum cu parcagii și bilete în timp ce în orașele conduse de primarii liberali se fac cu telefonul mobil.

M-am gândit de multe ori dacă este bine să fie candidatul PNL. Să fim cinstiți, Rareș Bogdan a fost vârful de lance împotriva bătăliei cu PSD. A spus adevărul atunci când toată cealaltă parte a media care a fost cumpărată a tăcut. De ce am ezitat? Pentru că apare riscul să pierdem o tribună în care se poate spune adevărul despre ticăloșiile pe care le face actuala putere. Dar m-am hotărât să îl invit pentru că el revine acasă, în PNL după o carieră jurnalistică de mare succes în care a arătat că își iubește țara.

12.55 Antonio Lopez Isturiz White: Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White: Socialismul nu mai reprezintă răspunsul la nevoile europenilor. Romania este unul dintre cele mai bine exemple. Vedem dezastrul pe care îl provoacă pseudo-guvernul socialist și ce înseamnă atacurile la persoană. Suntem îngrijorați pentru România. PSD este împotriva valorilor europene. România nu poate ceda în fața capcanelor socialismului. Din fericire există speranță. Klaus Iohannis este cel mai bun președinte pe care l-a avut România.

Trebuie să ne apropiem de oameni și trebuie să ne adresăm tinerilor. Primarii și aleșii locali sunt cei care îi cunosc cel mai bine și îi înțeleg cel mai bine pe cetățenii noștri. Manfred Weber are nevoie de noi. Manfred Weber a venit să asculte și face un turneu pentru a asculta. Deciziile pe care le luăm trebuie să fie cât mai aproape de nevoile oamenilor. Dragi primari liberali, PPE vă va susține pentru că știm că sunteți excluși de la finanțare europeană de o guvernare care face asta din rațiuni ideologice. Dar nu e corect așa. Trebuie readusă democrația în această țară și consolida viitorul european.

12.25 Klaus Iohannis: Dragii mei, mă bucur nespus de mult și sunt emoționat să vă revăd în număr așa de mare și entuziaști. Dragi prieteni europeni, sunteți într-o țară europeană, pro-europeană, și ne bucurăm că sunteți alături de noi. O atmosferă excelentă, oameni hotărâți, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor și îl vom avea. Această întâlnire de azi este una foarte specială, ne pregătim de europarlamentare. În această ecuație recunosc că sunt foarte bucuros să-l avem alături de noi pe candidatul PPE, prietenul meu Manfred Weber.

Lupta pentru o Europă mai bună este lupta noastră, a tututor celor pentru care Europa este sinonimă cu pacea, prosperitatea. Anul acesta, în care au loc alegeri, este unul simbolic. se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare din Estul Europei au dispărut în sfârșit. Sunt 30 de ani de democrație, de când ne-am recâștigat libertatea de a ne putea întoarce după îndelungi suferințe în marea familie europeană din care facem parte.

Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrității, ce ține la putere un grup de privilegiați ai momentului, în timp ce cetățenii onești își pierd dreptul la un trai decent. Dramele acelor ani negri nu se vor mai repeta, cât timp depinde de noi să împiedicăm asta. Alegerile europarlamenare din acest an sunt mult mai importante decât în anii trecuți. Europa nu se poate întoarce în timp. Îmi doresc ca summit-ul de la Sibiu din 9  mai să devină un reper în proiecția unui viitor mai bun. PPE are capacitatea de a juca în continuare rolul de principală forță politică vizionară. Și pentru ca România să conteze este vital să avem o puternică reprezentare în cea mai puternică familie europeană, PPE.

PNL are o vocație europeană și are tradiția apărării democrației românești încă de la înființarea sa și așa va rămâne. Dragi liberali, nu uitați nici un momet prețioasa moștenire de la cei care au plătit de multe ori cu viața. Acest moment crucial este mult prea important pentru viitorul UE și al țării noasre pentru a nu vă dedica energia destinului occidental al națiunii. Dacă veți explica oamenilor cât de multe beneficii europene li se refuză din cauza eșecului actualei guvernări, fiți siguri că românii vă  vor fi alături.

Văd în oferta PNL tocmai aceste persoane capabile să-și asume o astfel de misiune. Pareneri loiali ai PPE în efortul de a revitaliza cel mai important proiect democratic din care facem parte, Uniunea Europeană.

Scrutinul din 26 mai capătă o importanță deosebită. Este un moment cu o importantă valență civică. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Voi, lideri regionali și locali, sunteți interfața directă cu oamenii și vă îndemn să le transmiteți aceste lucruri cetățenilor. Votul este în definitiv cea mai bună formă de răspuns și sancțiune la discursul populist, eurosceptic și demagogic, care a devenit virulent în Europa dar și în România. Observăm că unele partide și mă refer la PSD au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și folosindu-se de o retorică anti-europeană încercă să inducă oamenilor teama față de valorile uniunii. Este modul cinic și iresponsabil de a face politică.

A fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul. România este Europa și Europa este România. România noastră, România europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, justiție independentă și stat de drept. Acesta este motivul pentru care Românii au ales în 2007 calea unei țări moderne, oameni liberi, egali în drepturi cu ceilalți europeni. Este calea pe care doresc să continue, și sunt convins că vor respinge populismul.

Voi, cei care vă aflați în această sală, aveți responsabilitatea de a fundamenta principiiile cu care veniți în fața cetățenilor, principii care încurajează toleranța și nu ura, respectul pentru demnitatea umană și nu discriminarea. Chiar  dacă nu este perfect. proiectul UE ne-a oferit cea mai lungă perioadă de pace și prosperitate în Europa. Din responsabilitate față de generațiile viitoare, trebuie să ne responsabilizăm pentru a duce mai departe. Nu este o sarcină pe care să o îndeplinească doar aleșii, nu este datoria exclusivă a șefilor de stat și de guvern. Este cea mai importantă probă de solidaritate pe care suntem datori să o dăm cu toți, politicieni și cetățeni, zi de zi. Asta vom face, vă doresc succes.

12.23 Ludovic Orban: Președintele Klaus Iohannis este în fiecare zi, în fiecare clipă cu sufletul alaturi de noi. PNL a depășit PSD în sondaje, dar suntem pe o traiectorie ascendentă în timp ce ei se duc în cap pentru că și-au bătut joc de România. În toate cercetările sociologice, Klaus Iohannis zdrobește orice alt candidat iar următorii cinci ani de zile Klaus Iohannis va fi președintele României.

12.05 Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Romexpo. Șeful statului a fost întâmpinat de Manfred Weber și Ludovic Orban.

11:40: Gheorghe Flutur: Am un mesaj catre prietenii mei care candideaza pentru PE: Eu m-am angajat la munca de jos, presedintele la un CJ din nordul tarii. Vreau sa ajunga mai multa Europa si la noi, pe calea aerului, pe autostrazi, pe calea ferata. Avem nevoie de multa Europa.

Daca investitorii ajuns greu la tine, este un handicap urias.

(...) Ieri s-a facut primul metru de autostrada, dar in semn de protest. Daca nu vrem sa deschidem aceasta zona, se ajunge la migratia fortelor de munca, familiile sunt despartite.

Astept de la viitoarea conducere a Comisiei Europene parghii care sa determine un Guvern national sa faca investitii in infrastructura.

Aici e batalia noastra, ce parghii poate gasi Bruxelles-ul pentru a se tine cont de initiativele de jos in sus.

11:12: Emil Boc, primarul orasului Cluj, vorbeste despre investitia in educatie, ca politica publica prioritara:

Investitia in educatie este cea mai sigura investitie din lume. Niciodata, investind in educatie, nu vom avea riscul falimentului. In Cluj, 20% din impozitele locale se intorc in educatie.

(...)

Avem ca obiectiv de-a ne tine talentele si copiii acasa, in Romania. Avem o resursa umana uriasa, valoroasa.

 UPDATE 11.11 Olgierd Geblewicz, președintele regiunii Westpomerania insistă pe importanța fondurilor structurale pentru dezvoltare regionala:

Grație fondurilor europene am reușit să creștem mobilitatea prin intermediul transportului public. De exemplu, am dezvoltat rețeaua de tramvaie care conectează capitala regiunii de alte localități, am înlocuit autobuzele, am mizat pe motorizare electrică în transportul public.

UPDATE 10.56 Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White, îl felicită pe Rareș Bogdan și lista PNL pentru europarlamentare și susține că guvernul socialist din România este un simbol al eșecului. ”Am avut discuții cu politicieni aici inclusiv despre atostrăzile pe care oamenii le cer și care nu există, a mai declarat Isturiz-White, adăugând: Vă spun că în Spania, țara mea, oameni protestează pentru că avem prea multe autostrăzi. În România, țara dumneavoastră, oamenii protestează pentru că nu există.”

UPDATE 10.50 Michael Schneider, președintele Comitetului regiunilor din PPE: Românii au făcut progrese importante după aderarea la Uniunea Europeană. Dar dezvoltarea este împiedicată de incompetența conducerii socialiste a țării, de birocrație și lipsa de disponibilitate spre alocarea de la buget a mai multor resurse către regiuni.
UE este partenerul vostru.

UPDATE 10.27 Și-a făcut apariția și Rareș Bogdan, cel care deschide lista candidaților PNL la europarlamentare. Înainte de a intra în Romexpo, grupuri de membri PNL și-au făcut poze familie cu jurnalistul.

UPDATE 10.07 Sâmbătă, timp de aproximativ o oră, înaintea deschiderii Summit-ului, Manfred Weber s-a întâlni cu și primarii PNL de municipii și șefii de CJ.Întâlnirea face parte dintr-un așa-zis tur de ascultare al lui Manfred Weber în fiecare stat membru UE, în perspectiva candidaturii sale pentru șefia Comisiei Europene. Potrivit unor surse politice, Weber încearcă să consolideze relația cu regiunile europene. După încheierea acestui tur, Weber va integra semnalele primite de la liderii locali și regionali din UE în programul cu care candidează la președinția CE. Sâmbătă dimineață, la București, edilii liberali cu care s-a întâlnit s-au axat în principal pe birocrația legată de atragerea fondurilor UE, cerând inclusiv o nivelare a procedurilor la nivel european, potrivit unuia dintre edilii care au participat.

UPDATE 9.46 Potrivit reporterului G4Media.ro , înaintea deschiderii oficiale a Summit-ului de la București, Manfred Weber, candidatul PPE pentru șefia Comisiei Europene, face un tur al standurilor regiunilor. La fiecare stand, edilii liberali îi prezintă oficialului german tradițiile și specificul regiunii pe care o reprezintă. In acest tur, Manfred Weber este însoțit de liderul PNL, Ludovic Orban și europarlamentarul Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al PPE

„Partidul Naţional Liberal organizează sâmbătă, 16 martie 2019, la Bucureşti, Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, cea mai puternică familie politică din cadrul Uniunii Europene. La reuniune vor lua parte peste 150 de primari şi lideri regionali din spaţiul european, precum şi aproximativ 3000 de aleşi locali din România. La invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor lua parte la acest eveniment Preşedintele României, Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy”, a anunţat PNL.

În cadrul reuniunii, Manfred Weber va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene şi principalele linii ale programului PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment va fi prezentat Manifestul Regional şi Local al PPE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Summit-ul PPE conţine două paneluri de dezbatere referitoare la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivelul comunităţilor locale, la care vor lua parte Olgierd Geblewicz (preşedinte al regiunii Westpomerania, Polonia), Daniela Cîmpean (preşedinte al CJ Sibiu), Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca), Jelena Drenjanin (reprezentant al regiunii Stockholm), Yordanka Fandakova (primar al Sofiei), Markku Markkula (preşedinte al regiunii Helsinki), Gheorghe Flutur (preşedinte CJ Suceava/ preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL), Ana Lídia Pereira (preşedinte al organizaţiei de tineret a PPE).

Summit-ul PPE se va încheia cu o conferinţă de presă comună susţinută de preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber. 








Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina