VIDEO Susținătorii lui Plahotniuc au aruncat curcani vii în curtea Președinției. În 2014, pesediștii lui Ponta au aruncat 100 de găini în sediul partidului care-l sprijinea pe Iohannis!

VIDEO Susținătorii lui Plahotniuc au aruncat curcani vii în curtea Președinției. În 2014, pesediștii lui Ponta au aruncat 100 de găini în sediul partidului care-l sprijinea pe Iohannis!

Susținătorii lui Plahotniuc au aruncat curcani vii în curtea Președinției. În 2014, pesediștii lui Ponta au aruncat 100 de găini în sediul partidului care-l sprijinea pe Iohannis!

La finalul mitingului de duminică, oligarhul Vlad Plahotniuc și președintele interimar al Republicii Moldova, Pavel Filip, au mers la sediul Președinției însoțiți de mai mulți susținători. Aceștia au scandat minute în șir împotriva lui Igor Dodon, președintele suspendat temporar în urma unei decizii de sâmbătă a Curții Constituționale, controlată de Plahotniuc, scrie G4Media.ro.

 Înainte să plece, susținătorii oligarhului au scos mai mulți curcani vii, care aveau picioarele legate cu sfoară roșie, și i-au aruncat peste gardul reședinței prezidențiale. În urma impactului cu solul, păsările au rămas imobilizate, iar după plecarea manifestanților acestea au fost adunate și mutate în curtea din spatele clădirii.

Gestul primitiv făcut de simpatizanții lui Plahotniuc se aseamănă cu un episod petrecut în România, în 2014. La sfârșitul campaniei prezidențiale, cu câteva zile înainte de al doilea tur de scrutin, rivalii politici ai lui Klaus Iohannis au aruncat 100 de găini vii în curtea sediului ACL (alianța PNL-PDL din partea căruia a candidat).

Păsările, multe dintre ele moarte în momentul în care au fost găsite, purtau la gât mesajul „Eu sunt Iohannis. Mi-e frică de dezbatere“, o ironie a simpatizanților lui Victor Ponta, contracandidatul lui Iohannis din 2014.

Șeful PSD la acea vreme, Ponta își dorea o dezbatere cu candidatul ACL, care susținea că nu vrea să accepte un ”duel-spectacol în doi”. La două zile după episodul găinilor cu mesaj la gât, Klaus Iohannis era în platoul B1 TV și se duela cu Victor Ponta.

Klaus Iohannis a condamnat gestul rivalilor săi politici susținând că el reprezintă, de fapt, un simbol nazist de amenințare cu moartea. Dacă românii au ales găinile pentru a-i transmite viitorului președinte că este ”fricos ca o găină”, moldovenii au ales curcanii, niște păsări originare din SUA, ca să îi transmită lui Igor Dodon că este ”un trădător care și-a vândut țara”.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Un colier uman?

4 Așa o fi?

5 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!