VIDEO Tătaru: Părinţii nu vor mai completa declaraţie pe proprie răspundere pentru a trimite copilul la şcoală

VIDEO Tătaru: Părinţii nu vor mai completa declaraţie pe proprie răspundere pentru a trimite copilul la şcoală

Părinţii nu vor mai fi nevoiţi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere pentru a trimite copilul la şcoală, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.



"Nu va mai exista acea declaraţie pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observaţional din informarea părintelui sau observarea elevului, precum şi adaptarea, sau nu, după un triaj observaţional către un triaj epidemiologic, cu existenţa unui personal medical care să facă acest triaj epidemiologic, cu existenţa unei zone de izolare, unde un copil care prezintă simptomatologie respiratorie să poată fi, la un moment dat, cantonat până la o evaluare medicală, în contextul în care putem avea un diagnostic sau o supoziţie de diagnostic. Fiecare din aceşti copii va fi însoţit pe toată această perioadă, iar nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui, o urgenţă imediată fiind cea care va solicita o anunţare la 112 şi mers către o unitate spitalicească", a explicat Tătaru într-o conferinţă de presă despre începerea noului an şcolar.

El a precizat, în context, că preşcolarii nu vor purta mască.

"Copiii de la grădiniţe, până la 5 ani, nu vor purta mască", a spus Tătaru. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...