VIDEO Țineți Analfabeta acasă, legată, că dă foc la Balcani! Muntenegrenii au tăiat sunetul când Proasta spune Priștina în loc de Podgorica!

Țineți Analfabeta acasă, legată, că dă foc la Balcani! Muntenegrenii au tăiat sunetul când Proasta spune Priștina în loc de Podgorica!

Pe site-ul Guvernului din Muntenegru, în momentul în care Dăncilă spune Priștina, sunetul este tăiat (minutul 6:03):

 Ce a scris jurnalistul Dan Alexe pe Facebook:

„Aflată în vizită oficială în Muntenegru, Viorica Dăncilă a spus azi, în cadrul conferinței comune cu premierul de la Podgorica, că îi pare bine să fie la Priștina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România, dar nerecunoscut nici de Spania, Grecia, Cipru și Slovacia, partenerii noștri din UE.

Pentru așa ceva, acest rebut uman, Viorica Dăncilă, trebuie să dispară definitiv din fruntea guvernului și din viața publică.

Retardata asta e în stare să provoace rupturi diplomatice și un război. Nu mai e vorba de glume pe FB, creatura a devenit o umilință națională, iar cei care o mențin acolo o fac cu bună știință.

E inacceptabil să nu știi țările din Balcani și să-ți insulți vecinii și partenerii din NATO (cum e Muntenegru). Chintesența prostiei abisale care e această arătare trebuie să dispară mâine din viața publică. S-a depășit limita umorului, orice român trebuie să se simtă murdărit de dizgrațioasa ei gâfâială.”

Adrian Dobre(PSD): Doamna prim-ministru a făcut o gafă serioasă în Muntenegru; trebuie să îşi facă o analiză a consilierilor

Adrian Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD, a afirmat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă a făcut o "gafă serioasă de diplomaţie" în cadrul vizitei în Muntenegru, prin încurcarea capitalei Podgorica cu cea a Kosovo - Priştina.

Potrivit lui Dobre, premierul Dăncilă ar trebui să facă o analiză amănunţită a consilierilor cu care a fost pregătit dosarul acestei vizite.

"Este evident o gafă care nu poate fi negată. Din păcate, zona Balcanilor este o zonă cu multe sensibilităţi, cu multe sensibilităţi istorice. (...) Eu cred că doamna prim-ministru trebuie să îşi facă o analiză foarte clară şi serioasă a consilierilor domniei sale, în primul rând, şi a dosarelor de ţară pe care le primeşte în cursul acestor vizite. Cred că ar trebui pregătite mult mai bine. Sigur, nu sunt de dorit aceste gafe pentru că pot crea frustrări în spaţiul în care reprezintă România, Guvernul României.
Toată zona este o zonă complicată, cu aspiraţii, cu interese care nu întotdeauna sunt convergente. Zona Balcanilor a fost întotdeauna o zonă fierbinte, este şi va rămâne în continuare", a afirmat Adrian Dobre, la Digi 24.

Întrebat dacă şi partidul ar trebui să analizeze acest episod, el a răspuns că analiza trebuie făcută la nivelul cabinetului premierului, adăugând că speră ca Ministerul Afacerilor Externe să întreprindă demersurile pentru repararea acestei gafe, în cazul în care ajunge să aibă efecte asupra relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

"E adevărat, este o gafă serioasă de diplomaţie, e posibil ca această gafă să treneze asupra relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, dar sperăm că până la urmă, cu eforturi diplomatice, va fi trecută cu vederea. (...) Nu ştiu dacă analiza trebuie pusă la nivelul partidului de guvernământ, eu cred că mai degrabă la nivelul cabinetului prim-ministrului. Cred că trebuie analizată foarte serios această chestiune. Trebuie făcută o analiză extrem de profundă, amănunţită şi serioasă a consilierilor domniei sale, pentru că evident se vede că dosarul şi lucrurile nu au fost aşezate cum trebuie. Este o gafă diplomatică importantă, sper totuşi ca diplomaţia română, prin Ministerul Afacerilor Externe, prin ambasadorii acreditaţi în cele două ţări să aplaneze, să repare această gafă. Nu mai poţi da timpul înapoi, ea s-a făcut, gafa a rămas, e înregistrată, transmisă, monitorizată. Nu mai poţi să o schimbi. Dar sper ca prin efort diplomatic această gafă să fie, să spunem, să fie cizelată, aşezată, îndulcită într-un fel, corectată", a mai afirmat fostul purtător de cuvânt al PSD.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă