VIDEO Trump acuză fraude: „Încearcă să ne fure alegerile!“/Televiziunile au întrerupt discursul

VIDEO Trump acuză fraude: „Încearcă să ne fure alegerile!“/Televiziunile au întrerupt discursul

Preşedintele Donald Trump a făcut joi o declaraţie publică de la Casa Albă în care a denunţat tentative de a-i fi „furată” victoria şi a anunţat o îndelungată bătălie în Justiţie.

Președintele Donald Trump a ieșit joi după-amiază să facă o declarație publică de la Casa Albă, pentru prima dată după noaptea alegerilor americane. Cu o mină întunecată, el a citit timp de aproape 15 minute un text - ceea ce nu-i este caracteristic - în care a denunțat tenative de a-i fi „furată” victoria și a anunțat o îndelungată bătălie în justiție. A plecat apoi fără a răspunde întrebărilor jurnaliștilor.

Donald Trump a spus că o numărare a „voturilor legal exprimate” ar arăta fără tăgadă că el este câştigătorul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

De altfel, el a insistat asupra acestei formulări, „voturi legale”, fără a preciza ce înţelege prin acestea.

„Dacă numeri voturile legale, eu câştig cu uşurinţă. Dacă numeri voturile ilegale, atunci ei încearcă să ne fure alegerile”, a declarat Donald Trump, fără a aduce dovezi sau argumente. El a denunţat un „sistem corupt”, „sondaje fabricate”, a repetat cu obstinenţă că îi este furată victoria şi a invocat în sprijinul său rezultatele bune pe care republicanii le-au avut în alegerile pentru Congres.

Donald Trump a cerut, în consecinţă, să fie oprită numărarea voturilor „care au venit târziu”, pretinzând că a câştigat deja în mod categoric în multe state-cheie.

Liderul Casei Albe a invocat o adevărată conspiraţie împotriva lui, în care ar fi fost implicată presa, oameni de afaceri şi giganţi ai tehnologiei. „În pofida amestecului, care nu a mai fost văzut niciodată în alegeri, a mass-media, a comunităţii de afaceri şi a giganţilor tehnologiei, am câştigat cu scoruri istorice şi sondajele au greşit în mod deliberat”, a spus Trump.

Mai multe televiziuni americane au decis joi seară să întrerupă difuzarea în direct a declaraţiilor preşedintelui Donald Trump, considerând că acesta dezinformează populaţia, relatează AFP, preluată de Agerpres.



CNN a decis să nu întrerupă microfonul preşedintelui Donald Trump. „Ce noapte tristă pentru Statele Unite ale Americii să-şi vadă preşedintele (...) acuzând în mod fals oamenii că au încercat să fure alegerile”, a comentat însă cunoscutul prezentator Jake Tapper.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…