VIDEO Turza (ANDPDCA): Mortalitatea de Covid-19 în sistemul de protecţie a persoanelor vulnerabile e sub 0,2%

VIDEO Turza (ANDPDCA): Mortalitatea de Covid-19 în sistemul de protecţie a persoanelor vulnerabile e sub 0,2%

Numărul deceselor în urma infectării cu virusul Covid-19 în sistemul de centre rezidenţiale dedicate persoanelor vulnerabile reprezintă sub 0,2% din totalul beneficiarilor din sistem, a declarat, luni, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele ANDPDCA a prezentat o situaţie a infectării cu Covid-19 în sistemul de centre rezidenţiale în care se găsesc persoane vulnerabile.

"Venim astăzi în faţa dumneavoastră ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la răspândirea virusului Covid-19 la nivelul centrelor rezidenţiale de copii, copii cu dizabilităţi, adulţi cu dizabilităţi şi vârstnici, pentru că viaţa şi sănătatea fiecărui beneficiar din sistemul de protecţie şi, deopotrivă, a angajaţilor din serviciile sociale sunt importante şi considerăm că o justă şi corectă informare a opiniei publice cu privire la situaţia existentă în acest moment este foarte importantă. Ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 luate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi de ANDPDCA, începând din data de 10 martie 2020, situaţia răspândirii epidemiei la nivelul serviciilor sociale şi de protecţie a copilului (şi a celorlalte categorii de persoane vulnerabile, n.r.) până la data de 10 mai se prezintă astfel: în acest moment, respectiv până la data de 10 mai, există sub 0,2% din totalul beneficiarilor decedaţi ca urmare a infectării cu virusul Covid-19, respectiv 98 de vârstnici şi adulţi cu dizabilităţi", a afirmat Mădălina Turza.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”