VIDEO Ucraina: Oraşul Cernihov a rămas fără apă, încălzire şi curent electric

VIDEO Ucraina: Oraşul Cernihov a rămas fără apă, încălzire şi curent electric

Distrugerile provocate de atacuri au lăsat populaţia din Cernihov fără apă, încălzire sau electricitate, în timp ce trupele ruse continuă să înconjoare oraşul din nordul Ucrainei, transmite duminică dpa.

Aprovizionarea cu gaze era încă parţial funcţională, potrivit informaţiilor furnizate duminică de administraţia regională.

Foto: (c) NATALIIA DUBROVSKA/EPA


Infrastructura oraşului a fost distrusă de "luptele active", dar sunt în curs eforturi de a repara pagubele, a scris pe Telegram şeful administraţiei, Viaceslav Ciaus.

De mai multe zile trupele ruse au înconjurat oraşul Cernihov. Un drum cheie din acest oraş, situat în apropierea graniţelor cu Rusia şi Belarus, duce la Kiev.

Primarul Vladislav Atrojenko a spus sâmbătă că oraşul a fost "complet devastat" de trupele ruse şi că peste 200 de civili au fost ucişi în ultimele săptămâni şi că mai mult de jumătate din cei 285.000 de locuitori ai oraşului l-au părăsit.

Luptele au continuat în toată ţara, forţele ruse trăgând, de asemenea, asupra unităţii de cercetare nucleară Sursă de neutroni din oraşul Harkov, potrivit informaţiilor apărute în presa ucraineană. Instalaţia a fost bombardată sâmbătă, a informat Ukraîinska Pravda, citând organismul de supraveghere nucleară de stat."Verificarea amplorii pagubelor este imposibilă din cauza luptei neîntrerupte din apropierea instalaţiei nucleare", se arată în articol. Instalaţia fusese deja avariată în urma unui bombardament cu aproape două săptămâni în urmă şi a fost întreruptă conexiunea cu sursa de alimentare.

Luptele continuă la Rubijne, Severodoneţk şi Mariupol în regiunea de sud-est a Ucrainei. Statul Major a mai spus că Garda Naţională Rusă încearcă să înăbuşe rezistenţa populară în zonele ocupate din sud.

Foto: (c) NATALIIA DUBROVSKA/EPA


În regiunea Rivne din vestul Ucrainei, un depozit de petrol a fost distrus sâmbătă de rachete ruseşti, potrivit unor surse ucrainene, iar distrugerile din oraşul Dubno sunt ample, a anunţat duminică administraţia regională.

Forţele armate ruse au distrus un mare depozit de combustibil situat în apropierea oraşului Lvov din vestul ţării, potrivit informaţiilor furnizate de Moscova. Un depozit de combustibil a fost lovit, a confirmat primarul Andrii Sadovîi. El a menţionat cinci victime, fără a oferi alte detalii. Nicio infrastructură civilă nu a fost afectată. Potrivit Apărării civile ucrainene, incendiul de la depozitul de combustibil a putut fi stins abia după 14 ore, duminică.

Rachetele trase din avioane şi nave de război au distrus mai multe obiecte militare în zonele Lvov şi Kiev, conform Moscovei.

Un total de 67 de obiective militare au fost distruse în ultimele 24 de ore, a declarat la Moscova purtătorul de cuvânt al ministerului apărării, Igor Konaşenkov. Printre acestea se numără o unitate de reparaţii militare din Lvov, un depozit de rachete antiaeriene situat la 30 de kilometri sud-vest de Kiev şi 18 drone de luptă. Atacurile din Ucraina vor continua, a adăugat Konaşenkov.


Ca în majoritatea acţiunilor revendicate de ambele părţi în timpul acestui război, nu a fost imediat posibilă verificarea independentă a informaţiilor.

Guvernul ucrainean a cumpărat 5.100 de arme antitanc de la un producător german de arme, a aflat dpa din surse guvernamentale ucrainene în urma informaţiilor apărute în ziarele Die Welt şi Bild.

Producătorul Dynamit Nobel Defence, cu sediul în oraşul Burbach din vestul Germaniei, furnizează arme lansate de umăr RGW90 HH Matador. Guvernul de la Kiev plăteşte 25 de milioane de euro pentru echipamente. Până sâmbătă, 2.650 de arme au ajuns în Ucraina, restul urmând a fi livrate în loturi săptămânale până la sfârşitul lunii mai. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…