VIDEO Ucrainenii au ucis peste 100 de mercenari ruși din Grupul Wagner/Un jurnalist pro-Kremlin ar fi dat de gol baza secretă a mercenarilor

VIDEO Ucrainenii au ucis peste 100 de mercenari ruși din Grupul Wagner/Un jurnalist pro-Kremlin ar fi dat de gol baza secretă a mercenarilor

Mai mult de 100 de mercenari ruși au fost uciși în urma atacului forțelor armate ale Ucrainei asupra bazei companiei militare private rusești (PMC) Wagner din Popasna ocupată, potrivit lui Serhi Haidai, șeful administrației militare din Lugansk, pe fluxul său Telegram.

„Regiunea Lugansk se află în defensivă. O dovadă în plus a fost explozia din Popasna, cu moartea mercenarilor Wagner. Deocamdată, nu vom comenta detaliile. Dar dacă se va dovedi că în final au murit peste 100 de militanți Wagner din echipa de conducere, acest lucru nu va mai fi o noutate pentru noi, a scris Haidai.

Raportul oficial al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei încă nu a venit, dar Haidai a precizat că Evgheni Prigojin, poreclit „bucătarul lui Putin”, cel care a înființat compania de mercenari ai Kremlinului, cel mai probabil nu a fost rănit, dar adjuncți ai săi se numără printre cei uciși.

La 14 august, canalele rusești Telegram au relatat despre atacul forțelor armate ale Ucrainei asupra sediului PMC Wagner din Popasna ocupată, regiunea Lugansk.

Serghei Sreda, un propagandist de război rus, a vizitat săptămâna trecută cartierul general Wagner din Ucraina și a făcut fotografii cu mercenarii, dezvăluind din greșeală locația bazei, pentru că s-a fotografiat lângă un indicator stradal cu adresa unui adăpost antiaerian din apropiere.

Un jurnalist pro-Kremlin ar fi dat de gol baza secretă a mercenarilor din Grupul Wagner din Donbas bombardată de ucraineni

Grupul de mercenari Wagner ar fi avut un sediu secret în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, pe care armata lui Volodimir Zelenski a lovit-o luni, relatează BBC . Datorită unei fotografii publicate de un jurnalist care alimentează maşinăria de propagandă rusă, trupele ucrainene au reuşit să ia la ţintă ascunzătoarea armatei private a lui Putin, susţine guvernatorul din Lugansk, Serghei Gaidai.

Mercenari Wagner trimisi sa lupte in UcrainaFoto: Captura video

Potrivit unor informaţii ale BBC, o fotografie postată pe aplicaţia de mesagerie Telegram de către un jurnalist pro-Kremlin ar fi putut fi indiciul de care forțele ucrainene au avut nevoie pentru a localiza baza militară și pentru a o ataca luni.

Guvernatorul din Luhgnsk susține că locația sa secretă a fost dezvăluită după ce corespondentul pro-Kremlin Serghei Sreda a postat pe Telegram o fotografie a bazei împreună cu adresa.

Imaginea, care a fost ștearsă între timp, arăta cinci persoane în uniformă militară, cu un indicator stradal din Popasna, Lugansk, vizibil în colțul din stânga sus.

BBC nu a putut confirma dacă lovitura, care a fost relatată atât de guvernatorul ucrainean din Lugansk, cât și de reporterii de război pro-Kremlin, a fost inițiată ca urmare a imaginii.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante