VIDEO Udrea și Bica, arestate în Costa Rica de Interpol. E neclar dacă Elena Udrea, care susține că a născut o fetiță, poate fi extrădată

VIDEO Udrea și Bica, arestate în Costa Rica de Interpol. E neclar dacă Elena Udrea, care susține că a născut o fetiță, poate fi extrădată

Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate miercuri de Interpol în orașul San Jose din Costa Rica, transmite publicația spaniolă El Pais, care citează un comunicat al instituției. Cele două, condamnate în România pentru corupție, au fost arestate în timp ce se plimbau. Ambele femei au fost puse la dispoziția Tribunalului Penal de San Jose pentru procedurile legale necesare, mai arată comunicatul citat de El Pais.

Comunicatul oficial arată că cele două au fost arestate în urma colaborării biroului Interpol local cu serviciul de informații din Costa Rica.

În imaginile postate pe Youtube, Elena Udrea apare flancată de ofițeri Interpol. În imagini se vede și un cărucior de copil – Elena Udrea anunțase în urmă cu o lună că a născut o fetiță.

De remarcat că arestarea a survenit abia după ce Udrea a anunțat că a născut, deși ea a făcut public încă din vară faptul că se află în Costa Rica, acordând chiar și interviuri, fără ca autoritățile locale să facă nimic.

Nu e clar dacă Udrea poate fi extrădată în România, având în vedere că fetița pe care a născut-o a dobândit la naștere cetățenia costaricană. În 20 septembrie, fostul ministru al Dezvoltării a născut o fetiţă, a anunţat Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea. Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea la acel moment că nu mai există nicio şansă ca aceasta să fie extrădată, acum că a născut, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă, transmite News.ro.

Elena Udrea a fost dată în urmărire de Poliția Română în luna iunie, după ce Înalta Curte a condamnat-o la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită și abuz în serviciu. Udrea este dată în urmărire internațională pentru punerea în executare a mandatului de condamnare.

Udrea și Bica au făcut cereri pentru refugiu în Costa Rica, pretinzând că au fost condamnate politic.

Vezi mai jos imagini VIDEO din momentul reținerii:


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...