VIDEO ULTIMA ORĂ Rușii au căzut în capcană la Severodonețk?

VIDEO ULTIMA ORĂ Rușii au căzut în capcană la Severodonețk?

Răsturnare de situație în Severodonetk, orașul pe care rușii și cecenii se lăudau că l-au cucerit în proportie de 80%! Ucrainenii, ajutați și de voluntari straini, spun că au reusit vineri sa elibereze jumatate din oras.

Fortele armate ucrainene au impins trupele rusesti afara din 20% din Severodonetk. Fortele rusesti au pierdut o multime de echipamente si personal, inclusiv ceceni. Acum, ocupantii controleaza aproximativ jumatate din ora”, a anuntat Serhii Gaidai, seful administratiei militare regionale din Luhansk.

Trupe de voluntari straini s-au alaturat ucrainenilor in lupta pentru cecucerirea Severodonetk.

Oleksii Arestovici, consilier al presedintelui ucrainean Vladimir Zelenski, a anuntat joi ca situatia in orasul Severodonetk se va schimba radical. „Noi am atras trupele rusesti intr-o capcana in Severodonetk, pretinzand ca ‘predam’ orasul”, a anuntat Arestovici pe Facebook.

„Am atras trupele rusesti intr-o capcana in Severodonetk, pretinzand ca ‘predam’ orasul. Acum, comandamentul rus este in stare de soc. Ei au raportat deja capturarea Severodonetk. Trupele noastre au lansat un contraatac dur si acum ii transforma pe soldatii de la Moscova in carne tocata. Comandamentul rus arunca acum toate fortele disponibile pentru a tine (atentie, nu pentru a captura – pentru a tine!) Severodonetk”, a spus el.

Potrivit acestuia, in oras au loc lupte grele.

„Ai nostri il sfasie cu adevarat pe inamic acum, ca niste lei, in ciuda superioritatii lor de foc. Au aparut primii prizonieri din trupele rusesti. Dar nu toata lumea este atat de norocoasa. Batalia nu s-a incheiat. Ai nostri sfasie, sfasie, sfasie, sfasie. Aceasta este indemanarea. Mai rece decat inamicul”, a adaugat Arestovici.

Rusia a preluat sub controlul sau cea mai mare parte a orasului industrial Severodonetk, a anuntat joi Ministerul britanic al Apararii, citat de Reuters.

Reuters a relatat miercuri ca rusii controleaza 70% din orasul industrial Severodonetk, citandu-l pe seful administratiei regionale ucrainene Serhii Gaidai.

„Noaptea trecuta (de miercuri spre joi), rusii nu au avut succes la Severodonetk. Desi au anuntat ca au ocupat si controleaza complet orasul. Ei bine, din pacate, ei controleaza cea mai mare parte, dar nu intreg orasul. Luptele continua”, a indicat joi dimineata Serhii Gaidai, citat de postul de radio Hromadske.ua pe pagina sa de internet.

Potrivit acestuia, militarii ucraineni au efectuat mici operatiuni si contraatacuri, in urma carora au reusit sa-i impinga pe ocupanti de pe anumite strazi si sa ia prizonieri din randul lor.

In mainile ucrainenilor, conform informatiilor serviciilor secrete britanice, a ramas controlul liniei fluviale in locurile de trecere dintre Severodonetk si orasul invecinat Lisiceansk, precum si pana in apropiere de Liman, localitate ocupata deja de trupele rusesti.

In ambele locuri, fortele ucrainene au distrus podurile existente, indica ministerul britanic in analiza sa zilnica a situatiei de pe frontul ucrainean, postata pe Twitter.

Unitatile ruse se pregatesc pentru fortarea raului Siverski Donet in zona Severodonetk-Lisiceansk si, de asemenea, nu departe de Liman, se mentioneaza in analiza ministerului britanic, citata de Focus.ua.

Drumul principal care duce spre Severodonetk ramane probabil sub controlul fortelor ucrainene, totusi, armata rusa avanseaza in oras, in parte, si datorita unei mari concentrari a focului de artilerie aici.

In finalul analizei lor, serviciile de informatii britanice apreciaza ca fortele ruse si-ar putea reduce ritmul ofensivei pe care l-au intensificat in ultima saptamana in Luhansk, avand nevoie de o pauza tactica. O astfel de pauza ar fi necesara in vederea unor regrupari de trupe pentru viitoarele fortari ale raului Siverski Donet si atacurile ulterioare in adancul regiunii Donetk, unde unitatile ucrainene si-au pregatit pozitii defensive, potrivit ministerului britanic, citat de Focus.ua.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /