VIDEO Un alt ucigaș, cu șase crime la activ, a fost eliberat în mai de Tribunalul Mehedinți

VIDEO Un alt ucigaș, cu șase crime la activ, a fost eliberat în mai de Tribunalul Mehedinți

Oribila incendiere a unei fete de către un criminal în serie eliberat condiționat a stupefiat societatea românească. Tot în Mehedinți, însă, un alt ucigaș, cu șase crime, a fost eliberat acum câteva săptămâni.

A tăiat capul unui om am străzii și a jucat fotbal cu el. Aceasta este, pe scurt, povestea uneia din cele șase crime comise de Marius Csampar, un criminal în serie, eliberat pentru bună purtare de judecătorii de la Tribunalul Mehedinți (vezi aici decizia definitivă a instanței). Csampar nu a ezitat să amenințat voalat într-un live pe Facebook o persoană care a comentat pe Youtube despre eliberarea sa.

Tot magistrații de la Tribunalul Mehedinți l-au pus în libertate și pe criminalul Ion Cristian Turnagiu, cel care i-a dat foc tinerei de 17 ani din Mehedinți, relatează Newsweek România.

Condamnat pentru șase crime

Marius Csampar și-a petrecut ultimii 22 de ani în Penitenciarul Drobeta Turnu Serverin, unde a fost încarcerat pentru că a ucis șase oameni. Prima victimă a fost ucisă în decembrie 1993. Era o femeie. Câteva luni mai târziu, a ucis un bărbat care a refuzat să-i dea niște bani.

Apoi și-a ucis doi prieteni. Pe unul îl bănuia că voia să îl toarne la poliție, iar pe celălalt că urma să-l păcălească. Seria crimelor a continuat: și-a ucis gazda la care locuia. Pentru a-și pierde urma, a trăit timp de opt luni printre oamenii străzii din zona parcului Titan, din București. Unul dintre ei i-a contestat autoritatea, motiv pentru care a fost ucis în somn.

„După ce i-am tăiat capul, am venit cu el încoace şi l-am aruncat în apă. Te simţi puternic când faci aşa ceva!”, a mărturisit Csampar în faţa anchetatorilor, citați de presa locală. Pentru toate aceste crime a fost condamnat la închisoare pe viață.

Pe 22 mai 2020, portalul euroolteniainfo.com a atras atenția că Marius Csampar a fst pus în libertate în urma unei decizii emise în data de 20 mai a.c. de judecătorii de la Tribunalul Mehedinți. Cu toate acestea, chiar cu nouă zile înainte ca cererea de eliberare să fie acceptată, un alt magistrat respinsese solicitarea pe motiv că „fapta pentru care a fost condamnat prezintă un grad de periculozitate socială ridicat”.

Amenințări voalate pe Facebook

La scurt timp după ce a fost pus în libertate, Marius Csampar a început să facă live-uri pe Facebook. Într-unul din acestea, Csampar a ținut să transmit un mesaj unei persoane care a comentat pe Youtube despre eliberarea sa.

„Nu e treaba ta dacă am meritat sau nu să mă eliberez (…). Nu mă pun eu la mintea ta și nici nu mă voi pune vreodată, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți faci tu de cap întruna. (…) Vezi-ți de treaba ta, am văzut că ai familie frumoasă, să-ți trăiască! Bine, asta nu ca o amenințare, e ca o urare, înțelegi? Și ca un sfat, să-ți vezi de familia ta. Și lasă-i pe alții să trăiască cum știu și cum pot”, a mai spus acesta, potrivit libertatea.ro.

Criminalul Turnagiu, reținut

Criminalul Ion Cristian Turnagiu (45 de ani) a fost pus în libertate de judecătorii de la Tribunalul Mehedinți, după ce magistrații de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin s-au opus eliberării condiționate. Turngiu a fost condamnat în 1994 la închisoare pe viață pentru că a curmat cinci vieți. El era deținut din 1993 iar în mai 2019 a fost eliberat pentru bună purtare.

Însă, vineri seara, Turnagiu nu a mai rezistat și a incendiat o tânără de 17 ani care îl reclamase la poliție pentru viol. Adolescenta a ajuns la spitalul din Drobeta Turnu Severin cu arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului. Ulterior, fata a fost transportată la spitalul din Craiova cu un elicopter SMURD. Ion Cristian Turnagiu a fost reținut de polițiști pentru acuzația de tentativă de omor.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”