VIDEO Un alt ucigaș, cu șase crime la activ, a fost eliberat în mai de Tribunalul Mehedinți

VIDEO Un alt ucigaș, cu șase crime la activ, a fost eliberat în mai de Tribunalul Mehedinți

Oribila incendiere a unei fete de către un criminal în serie eliberat condiționat a stupefiat societatea românească. Tot în Mehedinți, însă, un alt ucigaș, cu șase crime, a fost eliberat acum câteva săptămâni.

A tăiat capul unui om am străzii și a jucat fotbal cu el. Aceasta este, pe scurt, povestea uneia din cele șase crime comise de Marius Csampar, un criminal în serie, eliberat pentru bună purtare de judecătorii de la Tribunalul Mehedinți (vezi  aici  decizia definitivă a instanței). Csampar nu a ezitat să amenințat voalat într-un live pe Facebook o persoană care a comentat pe Youtube despre eliberarea sa.

Tot magistrații de la Tribunalul Mehedinți l-au pus în libertate și pe criminalul Ion Cristian Turnagiu, cel care i-a dat foc tinerei de 17 ani din Mehedinți, relatează  Newsweek România .

Condamnat pentru șase crime

Marius Csampar și-a petrecut ultimii 22 de ani în Penitenciarul Drobeta Turnu Serverin, unde a fost încarcerat pentru că a ucis șase oameni. Prima victimă a fost ucisă în decembrie 1993. Era o femeie. Câteva luni mai târziu, a ucis un bărbat care a refuzat să-i dea niște bani.

Apoi și-a ucis doi prieteni. Pe unul îl bănuia că voia să îl toarne la poliție, iar pe celălalt că urma să-l păcălească. Seria crimelor a continuat: și-a ucis gazda la care locuia. Pentru a-și pierde urma, a trăit timp de opt luni printre oamenii străzii din zona parcului Titan, din București. Unul dintre ei i-a contestat autoritatea, motiv pentru care a fost ucis în somn.

„După ce i-am tăiat capul, am venit cu el încoace şi l-am aruncat în apă. Te simţi puternic când faci aşa ceva!”, a mărturisit Csampar în faţa anchetatorilor, citați de presa locală. Pentru toate aceste crime a fost condamnat la închisoare pe viață.

Pe 22 mai 2020, portalul euroolteniainfo.com a atras atenția că Marius Csampar a fst pus în libertate în urma unei decizii emise în data de 20 mai a.c. de judecătorii de la Tribunalul Mehedinți. Cu toate acestea, chiar cu nouă zile înainte ca cererea de eliberare să fie acceptată, un alt magistrat respinsese solicitarea pe motiv că „fapta pentru care a fost condamnat prezintă un grad de periculozitate socială ridicat”.

Amenințări voalate pe Facebook

La scurt timp după ce a fost pus în libertate, Marius Csampar a început să facă live-uri pe Facebook. Într-unul din acestea, Csampar a ținut să transmit un mesaj unei persoane care a comentat pe Youtube despre eliberarea sa.

„Nu e treaba ta dacă am meritat sau nu să mă eliberez (…). Nu mă pun eu la mintea ta și nici nu mă voi pune vreodată, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți faci tu de cap întruna. (…) Vezi-ți de treaba ta, am văzut că ai familie frumoasă, să-ți trăiască! Bine, asta nu ca o amenințare, e ca o urare, înțelegi? Și ca un sfat, să-ți vezi de familia ta. Și lasă-i pe alții să trăiască cum știu și cum pot”, a mai spus acesta, potrivit libertatea.ro.

Criminalul Turnagiu, reținut

Criminalul Ion Cristian Turnagiu (45 de ani) a fost pus în libertate de judecătorii de la Tribunalul Mehedinți, după ce magistrații de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin s-au opus eliberării condiționate. Turngiu a fost condamnat în 1994 la închisoare pe viață pentru că a curmat cinci vieți. El era deținut din 1993 iar în mai 2019 a fost eliberat pentru bună purtare.

Însă, vineri seara, Turnagiu nu a mai rezistat și a incendiat o tânără de 17 ani care îl reclamase la poliție pentru viol. Adolescenta a ajuns la spitalul din Drobeta Turnu Severin cu arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului. Ulterior, fata a fost transportată la spitalul din Craiova cu un elicopter SMURD. Ion Cristian Turnagiu a fost reținut de polițiști pentru acuzația de tentativă de omor.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…