VIDEO Un avion MILITAR rus cu 92 de persoane la bord s-a PRĂBUȘIT lângă Soci. Putin a ordonat anchetarea tragediei

VIDEO Un avion MILITAR rus cu 92 de persoane la bord s-a PRĂBUȘIT lângă Soci. Putin a ordonat anchetarea tragediei

Tragedie în Rusia. Un avion al Armatei cu 92 de oameni la bord s-a prăbuşit în această dimineaţă în Marea Neagră. Aeronava dispăruse de pe radar la puţin timp după decolare. Aeronava a decolat la ora locală 5.20 de la Soci şi urma să meargă în Siria, la Latakia. La 20 de minute după decolare, ar fi trebuit să contacteze turnul de control, însă nu a făcut-o şi nici nu mai apărea pe radare.

O operaţiune de căutare a fost declanşată imediat şi, în urmă cu scurt timp, Ministerul Apărării anunţa că avionul s-a prăbuşit în Marea Neagră, la distanţă de circa 8 kilometri de Soci. Acolo au fost văzute o pată de ulei, resturi din avion şi bagaje.

UPDATE 15:35 - Unul dintre piloţii aeronavei a făcut parte din echipajul care a reuşit să aducă la sol în siguranţă, în 2011, un alt TU-154 care suferise o avarie tehnică şi fusese foarte aproape de a se prăbuşi, relatează Russia Today.

UPDATE 15:00 Echipele de intervenţie au recuperat 12 cadavre din apele mării, transmite Interfax.

UPDATE: 13:15 Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că luni, 26 decembrie, va fi declarată zi de doliu naţional în Rusia, informează RT.com.

UPDATE 12:45 Ministerul rus al Apărării anunţă că nu există supravieţuitori. Niciun supravieţuitor nu a fost descoperit în Marea Neagră, în locul unde s-a prăbuşit avionul militar de tip Tu-154, a declarat pentru presa rusă general-maiorul Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, relatează Reuters, potrivit News.ro. „Nu erau semne de supravieţuitori” la locul prăbuşirii avionului, a declarat generalul.

Potrivit AFP, au fost descoperite patru corpuri.

UPDATE 12:20 - Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat duminică să se înfiinţeze o comisie de anchetă, condusă de premierul rus Dmitri Medvedev, care să determine cauzele prăbuşirii avionului, relatează AFP, potrivit News.ro.

Putin i-a cerut lui Medvedev să ”formeze şi conducă o comisie guvernamentală însărcinată cu ancheta asupra părbuşirii (aeronavei de tip) Tu-154 la Soci (sud)”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat. De asemenea, şeful statului rus a transmis ”cele mai profunde condoleanţe” rudelor victimelor, în mare parte muzicieni din corul Armatei Roşii, care urmau să sărbătorească Anul Nou împreună cu militari ruşi staţionaţi în Siria.

UPDATE 11:35 - Prăbuşirea avionului militar rus ar fi putut fi cauzată de o defecţiune tehnică sau eroarea unui membru al echipajului, dar nu poate fi vorba despre terorism, deoarece avionul era operat de militari, a declarat un oficial rus.

Viktor Ozerov, şeful Comisie pentru Apărare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a declarat, citat de RIA Novosti, că el „exclude total” terorismul ca posibilă cauză a prăbuşirii, transmite AP, potrivit News.ro.

UPDATE 10:22 - Ministerul rus al Apărării a publicat lista celor aflaţi la bordul avionului: opt membri ai echipajului, opt militari, nouă jurnalişti, 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, doi oficiali civili şi un angajat al unei organizaţii umanitare internaţionale. Printre victime se numără şeful ansamblului muzical militar, Valeri Khalilov, şi şeful departamentului Cultură al Ministerului rus al Apărării, Anton Gubankov, potrivit RT.com.

UPDATE 9:35 - Russia Today anunţă că echipele de salvare au găsit deja cadavre ale pasagerilor de la bordul avionului. Primul corp a fost găsit la circa 6 kilometri de ţărm. Surse din echipele de intervenţie au declarat că printre obiectele descoperite sunt şi documente de identitate ale unora dintre cei 9 jurnalişti aflaţi la bord. Autorităţile ruse au precizat că resturile avionului sunt împrăştiate pe o suprafaţă de circa 1,5 kilometri pătraţi, la o adâncime care variază de la câteva zeci de metri la 100 de metri.

UPDATE 9:18 - Unul dintre membrii corului Alexandrov, care nu a plecat în această deplasare pentru că tocmai devenise tată, a declarat pentru presa rusă că la bordul aeronavei se aflu circa 50 de componenţi ai renumitului cor al Armatei Roşii, care ar fi trebuit să susţină un singur concert în Siria, pentru militarii ruşi.

Momentul prăbușirii

UPDATE 9:00 Postul Rossya 24 a anunţat, citând informaţii actualizate de la Ministerul rus al Apărării, că la bord se aflau 92 de persoane (84 de pasageri şi 8 membri ai echipajului). Anterior, informaţiile oficiale erau că la bord se aflau 91 de oameni. 

Update 08:37 Avionul militar rus care se îndrepta spre Siria s-a prăbuşit în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, confirmă Ministerul rus al Apărării, citat de postul Russia Today.

UPDATE 8:35 - Ministerul rus al Apărării informează că resturi ale aeronavei dispărute au fost găsite în largul coastelor staţiunii Soci, la circa 1,5 kilometri de ţărm, în Marea Neagră, transmite Russia Today. Nu există informaţii despre eventuali supravieţuitori.

08.32 Autoritățile au confirmat prăbușirea avionului în Marea Neagră, fiind găsit la 70 de metri adâncime în apă.

08. 21 Presa locală relatează că avionul Tupolev 154 a plecat de la Soci şi mergea în baza aeriană Latakia din Siria. Turnul de control a pierdut legătura cu piloţii la 20 de minute după decolare.

Tupolev 154 este o aeronavă de mărime medie, creată în anii '60 în Uniunea Sovietică, capabilă să decoleze şi să aterizeze în condiţii extreme. A fost principala aeronavă folosită de armata sovietică şi apoi rusă, dar este folosit şi în aviaţia civilă din Rusia şi alte 17 ţări.

Este unul dintre cele mai rapide avioane de zbor folosite în aviaţia civilă, putând atinge aproape o mie de kilometri pe oră.

Actualizare 8:14. Autoritățile au confirmat prăbușirea avionului în Marea Neagră.

Şapte vapoare şi două elicoptere caută acum locul prăbuşirii, avionul fiind găsit la 70 de metri adâncime.

Şansele să mai fie cineva în viaţă la bord în aceste condiţii sunt nule.

Potrivit primelor date, cauza accidentului ar fi fost o defecţiune tehnică. Autorităţile au exclus deja varianta unui atac terorist. Surse citate de presă spun că avionul s-a prăbuşit în timp ce lua altitudine, iar echipajul nu a semnalat nicio problemă la bord.

Avionul se îndrepta la Latakia, unde armata rusă are o bază aeriană. La bord se aflau militari, 9 jurnalişti şi un cor, corul Aleksandrov, care a susţinut concerte şi în România. Corul urma să cânte pentru soldaţi de Anul Nou.

08.08 Potrivit AFP, citând Ministerul rus al Apărării, la bordul avionului care a dispărut la scurtă vreme după decolarea din oraşul Adler (sud), s-ar afla 83 de persoane şi opt membri ai echipajului.

La bordul aeronavei erau circa 100 de persoane. "Numărul exact urmează să fie stabilit", a declarat sursa citată.

Avionul se îndrepta spre oraşul sirian Latakia, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

"Avionul avea la bord 91 de persoane, inclusiv jurnalişti, militari şi membri ai Orchestrei Aleksandrov; contactele au fost pierdute în timp ce avionul era deasupra Mării Negre", a declarat o sursă citată de agenţia Sputnik.

Ministerul rus al Apărării a mobilizat echipe de salvare în Marea Neagră, dar şi în zona muntoasă Krasnodar, situată la nord de staţiunea Soci.

Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea de la Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (6.40, ora României).






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…