VIDEO „Un blitzkrieg adevărat: 30 de kilometri în 24 de ore”/Mișcarea strategică sclipitoare a Ucrainei care schimbă cursul războiului

VIDEO „Un blitzkrieg adevărat: 30 de kilometri în 24 de ore”/Mișcarea strategică sclipitoare a Ucrainei care schimbă cursul războiului

Toate rapoartele analiștilor din ultimele ore indică miercuri, 7 septembrie, avansuri mult peste așteptări ale forțelor armate ucrainene pornite în contraofensivă.

Profesorul de strategie militară Phillips O'Brien descrie succint situația de pe front:

"Mișcarea Ucrainei de a atrage forțele ruse în Herson este în mod clar una dintre marile mișcări strategice ale războiului. A trimis unele dintre cele mai bune unități rusești în Herson, unde nu pot fi alimentate și unde sunt uzate metodic. Și i-a făcut pe ruși să subțieze linia militară în Harkov".

Profesorul face referire la faptul că Ucraina a început pe 1 septembrie o contraofensivă extrem de agresivă în sudul ocupat de ruși, pentru recucerirea orașului Herson.

Acest fapt i-a determinat pe ruși să deplaseze în sud unitățile de elită din estul ocupat, regiunea Harkov. Astăzi, 7 septembrie, experții arată că ucrainenii înaintează foarte ușor în estul Ucrainei, recucerind orașe după avansuri zilnice de zeci de kilometri.

Practic, Rusia pierde din teritoriul ocupat ilegal atât în sudul, cât și în estul Ucrainei.

"Ceea ce începuse timid ca un contraatac localizat s-a transformat într-o contraofensivă în adevăratul sens al cuvântului. În Balakliya, rușii au rezistat "eroic" aproximativ 14 ore apoi majoritatea rușilor s-au predat sau au fost capturați. Restul au fost nimiciți. Un adevărat blitzkrieg al Armatei Ucrainene care a avansat peste 30 kilometri în 24 de ore.

Kupiansk, centrul logistic și de echipamente al rușilor de pe frontul Harkiv-Izium, este în acest moment în raza artileriei M777, ca să nu mai spun că este în raza artileriei CAESAR, Krab sau Panzerhaubitze 2000", descrie situația de pe front Radu Hossu, un român care rezumă mișcările militare din Ucraina încă de la începutul invaziei ruse.

Un alt utilizator de Twitter a comparat avansul teritorial din 7 septembrie al Ucrainei cu situația din 24 august.

„O multime de videoclipuri cu prizonieri de razboi rusi (inclusiv un locotenent-colonel) si pozitii rusesti abandonate provenind de pe frontul Balaklia-Izyum. Viteza avansarii ucrainene pare sa fi uimit pe toata lumea”, a transmis jurnalistul pe Twitter.

Pozitii capturate de ucraineni langa Balaklia:

A fost capturat si un drapel de lupta al rusilor:

Trupele rusesti ar putea fi incercuite in Balaklia, un oras ocupat de langa Harkov, a anuntat un fost lider militar rus, citat de Newsweek USA .

Igor Girkin, care prefera sa fie cunoscut sub numele de Igor Strelkov, si-a publicat evaluarea situatiei pe canalul sau de Telegram.

„Inamicul a lansat ieri o ofensiva pe care o pregatea de mult timp (judecand dupa transferul rezervelor), aplicand lovitura principala in zona orasului Balaklia”, a scris Girkin.

Fostul lider militar, citand surse, a declarat ca trupele rusesti nu au reusit sa-i opreasca pe soldatii ucraineni.

„Incepand de ieri seara, inamicul a reusit sa captureze asezarile Volokhov War si Verbovka”, a scris el.

Pe Telegram, Girkin a mai spus ca noii recruti rusi nu stiau cum sa foloseasca armamentul greu in Balaklia si a sugerat ca a existat o „lipsa nefericita de pregatire”.

„Aviatia rusa… a preferat sa traga asupra inamicului de la distante maxime posibile, ceea ce a afectat in mod semnificativ eficienta loviturilor”, a scris el.

Girkin a citat, de asemenea, sursele sale care au declarat ca Ucraina lanseaza atacuri cu „o indrazneala remarcabila” si „pe blindate si pe roti… cucerind pozitii”.

El a confirmat rapoartele potrivit carora doua unitati ale SOBR (Unitatea de Raspuns Special) rusesti ar fi incercuite in zona.

Un canal Telegram pro-Kremlin condus de bloggerul Volodimir Romanov a transmis, de asemenea, ca o unitate rusa a fost incercuita in apropiere de Balaklia. Canalul Telegram Rosich a scris, de asemenea, ca luptatorii din cadrul SOBR au fost incercuiti.

Igor Girkin, unul dintre ofițerii ruși în rezervă din Donbas, implicat în bombardarea avionului prăbușit în 2014 și soldat cu uciderea tuturor celor 298 de oameni aflați la bord, a postat, de asemenea, un video în care arată cum soldații ruși sunt luați prizonieri în masă:


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...