VIDEO Un candidat la președinția SUA pronunță cifre enorme despre pierderile omenești suferite de Ucraina

VIDEO Un candidat la președinția SUA pronunță cifre enorme despre pierderile omenești suferite de Ucraina

Potrivit candidatului la președinția SUA, Robert Kennedy Jr., 300.000 de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei și 14.000 de civili ucraineni au murit în războiul dintre Ucraina și Federația Rusă. El a lansat aceste cifre la postul de televiziune Fox News.

Robert Kennedy Jr. a spus că nu îi place politica actualului lider american Joe Biden cu privire la Ucraina.

„Am ucis 300.000 de militari ucraineni și 14.000 de civili în mașinațiunile geopolitice ale neoconservatorilor – în propria noastră conspirație de a încerca să scăpăm de Putin și să epuizăm armata rusă”, a spus politicianul.

Ce spune Ministerul Apărării al Ucrainei

Potrivit declarației ministrului Apărării al Ucrainei, Aleksiy Reznikov, din 16 aprilie, numărul pierderilor forțelor armate în timpul războiului pe scară largă din Ucraina este mai mic decât numărul victimelor cutremurului din Turcia.

„Desigur, avem pierderi, ne luptăm. Dar sunt mult mai mici decât cele rusești. Nu vă pot spune numărul, dar vă asigur că numărul total este mai mic decât numărul persoanelor ucise în cutremur în Turcia”, a spus Reznikov.

Anterior, pe 15 aprilie, ministrul turc de externe Suleyman Soylu a declarat pentru CNN Turk că 50.399 de persoane au murit în urma cutremurului devastator din țara sa.

Reamintim că, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei din 29 aprilie, pierderile armatei ruse au depășit 190 de mii de oameni. În același timp, pierderile reale ale ocupanților pot fi mai mari decât datele oficiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”