VIDEO Un elicopter militar survolează zona dintre Galați și Brăila

VIDEO Un elicopter militar survolează zona dintre Galați și Brăila

Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armată, Poliţia de Frontieră fac căutări, sâmbătă dimineaţă, în cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea municipiului Galaţi, după ce o persoană a sunat, vineri noapte, la 112 şi a anunţat că ar fi auzit o bubuitură puternică în această zonă, potrivit Agerpres.

Elicopter al Armatei RomâneFoto: MIHAI BARBU / AFP / Profimedia

Forțe sporite de la ISU, Poliție, Jandarmerie, Armată, SRI şi Poliția de Frontieră au luat iar la pas câmpul din apropierea orașului, unde se presupune că ar fi căzut o dronă, potrivit publicației locale Viața Liberă .

Conform prefectului de Galați, Claudiu Gavril, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că s-ar fi auzit o bubuitură în apropiere de cartierul Cantemir.

Un elicopter militar survolează zona dintre Galați și Brăila, potrivit publicației deBrăila, care a publicat și imagini.

MApN a transmis sâmbătă dimineaţă că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Un mesaj Ro-Alert a fost emis, vineri seară, pentru localităţile din toată zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de graniţă a judeţului Galaţi, prin care oamenii au fost avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi au fost sfătuiţi să se adăpostească.

Prefectul de Bărila face apel la calm

Prefectul de Brăila, Iulian Timofei, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că „nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă, vineri noapte, prin Ro-Alert, pe raza municipiului Galaţi, potrivit Agerpres.

„Dragi locuitori ai Brăilei, doresc să vă transmit că nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă prin Ro-Alert. Autorităţile locale şi naţionale au luat măsuri pentru siguranţă şi pentru a monitoriza situaţia cu atenţie. Este important să rămânem calmi şi să ascultăm cu atenţie indicaţiile oficiale care vor fi furnizate de către autorităţi. În plus, puteţi să vă informaţi din surse de încredere şi să evitaţi răspândirea de zvonuri sau informaţii false", a declarat Iulian Timofei.

În comunicatul remis de Prefectura Brăila se mai arată că „reprezentantul Guvernului în teritoriu se află în teren de astă noapte, încă de la transmiterea mesajului Ro-Alert şi, împreună cu reprezentanţi din conducerea structurilor locale MAI (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea Brăila), precum şi cu efective din cadrul acestor structuri, participă la acţiuni de sprijin pe raza judeţului vecin, Galaţi".


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat