VIDEO Un koala însetat a oprit un grup de cicliști în Australia, pentru a primi apă

VIDEO Un koala însetat a oprit un grup de cicliști în Australia, pentru a primi apă

Un koala insetat, pe fondul temperaturilor de 40 de grade Celsius din sudul Australiei, s-a apropiat de un grup de ciclisti si a baut apa din toate sticlele care i-au fost oferite, relateaza sambata DPA care citeaza media australiene.


Ciclistii aflati in apropiere de Adelaide au observat exemplarul de koala care statea in mijlocul drumului, iar cand au oprit acesta s-a apropiat de ei si a parut sa ceara apa, dupa cum a povestit vineri pentru 7news.com Anna Heusler.

"Evident, am oprit pentru ca voiam sa-l mutam din drum", a spus ea. "Eu am oprit bicicleta, iar el a venit la mine - foarte repede pentru un koala - si in timp ce i-am dat sa bea din toate sticlele noastre cu apa, s-a urcat pe bicicleta mea. Niciunul dintre noi nu a mai vazut asa ceva", a adaugat Heusler.

O inregistrare video publicata de Heusler pe contul sau de Instagram (@bikebug2019) a fost vizualizata pana sambata de peste 100.000 de ori.Incendiile de vegetatie care au devastat Australia de Sud si coasta de est a continentului in ultimele trei luni s-au soldat cu moartea a cel putin 2.000 de exemplare de koala, conform datelor prezentate la inceputul lunii decembrie in Parlament. Animalele au murit fie in incendii, fie din cauza infometarii si a deshidratarii rezultate, dupa cum a declarat la acea vreme activistul de mediu si totodata presedintele North East Forest Alliance (NEFA), Dailan Pugh.

 Directorul Total Environment Centre, Jeff Angel, a avertizat ca supravietuirea koala este la nivel de situatie de urgenta din cauza incendiilor de padure. "Cerem Guvernului sa faca mai mult si rapid", a declarat el sambata pentru News Ltd.

Ministrul Mediului din Australia, Sussan Ley, a declarat ca pana la 30 de procente dintre exemplarele de koala din regiunile afectate de incendii din statul New South Wales au pierit.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul