VIDEO Un muzeu al diversităţii culturale va fi deschis în Centrul Vechi din municipiul Botoşani

VIDEO Un muzeu al diversităţii culturale va fi deschis în Centrul Vechi din municipiul Botoşani

Un muzeu transfrontalier multimedia al diversităţii culturale va fi deschis în Centrul Vechi din municipiul Botoşani, a anunţat, sâmbătă, primăria.
 


Muzeul va fi amenajat într-un beci al clădirilor pe care municipalitatea le deţine în centrul istoric, fiind realizat în cadrul proiectului "Întoarcere la rădăcinile noastre comune", prin Programul Comun România-Ucraina 2014-2020, Instrumentul European de Vecinătate.

Oficialii Primăriei Botoşani susţin că una din cele mai aşteptate activităţi din cadrul proiectului va fi scanarea beciurilor din Centrul Istoric, cu utilizarea celor mai noi tehnologii. Potrivit acestora, dacă, în urma scanării, se confirmă mitul potrivit căruia aşa zisele catacombe din centrul municipiului creează un labirint subteran, vor fi accesate noi finanţări pentru valorificarea lor turistică.
 

Foto: Primăria Botoşani


"Muzeul nu este doar al Primăriei, ci al botoşănenilor, pe care îi rugăm să se implice pentru ca împreună să realizăm un produs turistic unic în regiune", a declarat primarul Cosmin Andrei.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii susţin că echipa de proiect va organiza întâlniri cu persoane interesate din instituţii de cultură şi organizaţii non-guvernamentale relevante, reprezentanţi ai etniilor şi membri ai comunităţii interesaţi să contribuie la crearea suportului informaţional al muzeului.
 

Foto: Primăria Botoşani


Proiectul "Întoarcere la rădăcinile noastre comune" este implementat de Primăria municipiului Botoşani, în calitate de lider de parteneriat, alături de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Botoşani, iar din Ucraina partenerii proiectului sunt Direcţia pentru Dezvoltare Economică, Ecologie şi Eficienţă Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk şi Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală şi Regională Ivano Frankivsk.

Partenerii din Ucraina vor înfiinţa, de asemenea un muzeu, dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din oraşul Ivano Frankivsk.
 

Foto: Primăria Botoşani


Valoarea acestui proiect este de 938.560 euro, din care 520.800 euro vor fi alocaţi constituirii muzeului de la Botoşani. AGERPRES/ (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...