VIDEO Un polițist a încercat să oprească o mașină fără șofer, în râsetele pasagerilor

VIDEO Un polițist a încercat să oprească o mașină fără șofer, în râsetele pasagerilor

O înregistrare video cu o mașină care merge fără șofer - acostată de un polițist - a ajuns virală pe TikTok. În acest clip, care a înregistrat aproape 14 milioane de vizualizări, un ofițer de poliție încearcă să ghideze o mașină Waymo fără șofer.

"Domnule, nu ne putem mișca. Ne pare rău. Această mașină nu ne lasă să ne mișcăm. Nu suntem la volan" - se aude în clip vocea utilizatorului TikTok @johnnyromano3.

Johnny Romano a declarat pentru Insider că a fost prima dată când s-a urcat într-o mașină care se conduce singură și a fost impresionat de modul în care vehiculul s-a descurcat.

Incidentul a avut loc pe 16 aprilie în Phoenix, Arizona, au confirmat Romano și Waymo.

Romano a declarat că, la un moment dat, mașina s-a întâlnit cu o paradă și cu un ofițer de poliție, pe care a încercat să îi evite, în principiu, ocolind blocul de oameni, dar a ajuns să vireze spre partea din față a paradei, în loc să se îndepărteze. Mașina a făcut o scurtă oprire când polițistul i-a cerut să se dea la o parte din calea unui alt vehicul care venea din sens opus.

"A știut cum să răspundă și să încerce, în esență, să evite parada", a declarat Romano. "Când a dat peste al doilea polițist, și-a dat seama că trebuie să întoarcă."

Romano afirmă că polițistul nu s-a supărat pe el, deoarece era evident că mașina nu avea șofer. El a spus că a primit un apel de la serviciul de asistență Waymo atunci când a apărut problema și că au rămas la telefon până când a fost dus la destinația finală.

Un purtător de cuvânt al Waymo a declarat pentru Insider că firma folosește învățarea avansată a mașinilor pentru a învăța vehiculele cum să răspundă la semnalele de mână și la semnele de circulație.

"În acest caz particular, vehiculul Waymo a tras în lateral, așa cum a dorit, apoi a efectuat un viraj în mai multe puncte și a ieșit cu succes de pe banda blocată în 90 de secunde de la interacțiunea cu polițistul", a declarat purtătorul de cuvânt.

Waymo și-a lansat pentru prima dată serviciul de vehicule autonome în centrul orașului Phoenix în 2018. Oamenii pot folosi o aplicație pentru a chema mașina, care îi lasă la destinația dorită.

Povestea lui Romano nu este prima în care poliția interacționează cu mașinile fără șofer. La începutul acestei luni, poliția din San Francisco a tras pe dreapta un taxi fără șofer Cruise, care nu avea farurile aprinse.

Sursa: Business Insider


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?