VIDEO Un tânăr din Daghestan a fost arestat după ce a incendiat un avion de vânătoare-bombardament Su-34

VIDEO Un tânăr din Daghestan a fost arestat după ce a incendiat un avion de vânătoare-bombardament Su-34

Un tânăr în vârstă de 16 ani din Daghestan a fost arestat în Rusia după ce ar fi incendiat un avion de vânătoare-bombardament Su-34.

Incidentul a avut loc în 4 ianuarie 2024, pe aerodromul Shagol din Chelyabinsk. Valoarea avionului distrus este de 50 de milioane de dolari. Aeronava a fost identificată ca făcând parte din Escadrila 21 de aviație comună a Forțelor Aerospațiale Ruse.

Autoritățile ruse au precizat că tânărul ar fi pus în aplicare o operațiune specială derulată de serviciile de informații ale Ucrainei.

Înregistrarea video arată cum o persoană necunoscută aprinde un foc în interiorul uneia dintre prizele de aer ale aeronavei. Spre finalul videoclipului, flăcările din interiorul aeronavei au început să se intensifice.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate ucrainene a declarat pentru Ukrainska Pravda că Serviciul de informații al Apărării (GUR) a fost responsabile pentru operațiunea specială desfăşurată în regiunea rusă Cheliabinsk, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie.

Forțele armate ucrainene au anunțat doborârea mai multor avioane rusești Su-34. Mai exact, la 22 decembrie, Forțele Aeriene ucrainene au afirmat că au distrus nu mai puțin de trei bombardiere rusești Su-34 care zburau în spațiul aerian al regiunii Herson.

Ulterior, autoritățile ruse au susținut că aceste avioane au fost doborâte cu ajutorul sistemului Patriot în timp ce se aflau în drum spre bombardarea unor așezări ucrainene.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat