VIDEO Un tanchist rus și-a călcat intenționat comandantul! Acesta a murit la un spital în Belarus

VIDEO Un tanchist rus și-a călcat intenționat comandantul! Acesta a murit la un spital în Belarus

Unul dintre comandanții de brigadă ai lui Vladimir Putin a fost ucis de propriile sale trupe, care s-au revoltat din cauza pierderilor uriașe, scrie Newsweek .

Un soldat rus furios de pierderea echipei și prietenilor săi și-a condus tancul peste picioarele colonelului Iuri Medvedev. Acesta a decedat în urma rănilor grave la picioare, într-un spital din Belarus, s-a anunțat vineri.

Incidentul a fost postat pe rețelele de socializare de jurnalistul ucrainean Roman Tsimbaliuk, care a scris că un tanchist rus, furios de pierderile grele suferite de unitate, și-a doborât comandantul în fața altor soldați.

Oficialii occidentali au confirmat vineri că ofițerul rus a fost ucis „ca urmare a amplorii pierderilor suferite de brigada sa”, s-a afirmat. „Credem că a fost ucis de propriile sale trupe în mod deliberat”, au declarat surse occidentale pentru Daily Mail.

Incidentul fusese relatat de jurnalistul ucrainean Roman Tsimbaliuk pe Facebook marți, susținând că batalionul de tancuri al colonelului Medvedev, format din 1.500 de soldați, și-a pierdut jumătate din forțe, fie prin deces, fie răniți.

„Așteptând momentul potrivit, tanchistul l-a lovit pe comandant în timp ce acesta stătea lângă tanc, rănindu-l la ambele picioare”, a scris jurnalistul pe platforma de socializare.

„Acum, colonelul Medvedev se află într-un spital din Belarus, așteaptă o compensație bănească pentru rănire în luptă în timpul „operațiunii militare speciale de protejare a Donbass”. Colonelul Medvedev a primit deja Ordinul Curajului”, a scris ironic Tsimbaliuk.

Alți doi membri ai unității au fost surprinși când îl criticau pe Vladimir Putin pentru lipsa totală de strategie a „operațiunii” sale.

Imaginile difuzate de liderul cecen Ramzan Kadîrov au arătat că Medvedev a fost transportat la un spital în Belarus.

Nu se știe ce s-a întâmplat cu militarul care a fost acuzat de rebeliune împotriva comandantului.

20 din cele 120 de batalioane ruse trimise în Ucraina au fost anihilate de rezistența fermă a Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...