VIDEO Unde sunt rușii?Niciun picior de soldat preț de kilometri pe malul de est al Niprului, unde se spunea că s-au retras

VIDEO Unde sunt rușii?Niciun picior de soldat preț de kilometri pe malul de est al Niprului, unde se spunea că s-au retras

O nouă înregistrare video apărută marți pe rețelele de socializare pare să arate că trupele rusești au abandonat o localitate și de pe malul de est al Niprului unde s-au retras săptămâna trecută, relatează agenția Reuters.

Trupele rusesti par sa fi abandonat orasul OleskiFoto: Captura video

Jurnaliștii de la Reuters notează că înregistrarea ar sugera că una dintre cele mai mari retrageri ale războiului declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie nu s-ar fi încheiat vinerea trecută, când ministerul rus al Apărării a anunțat evacuarea tuturor soldaților și echipamentelor de pe malul vestic al râului Nipru.

Ministerul rus al Apărării anunțase oficial miercurea trecută că își retrage trupele pe malul de est al Niprului pe poziții mai ușor de apărat.

Însă o înregistrare video apărută marți pe rețelele de socializare în orașul Oleșkî aflat pe malul estic al râului arată că trupele rusești s-ar fi retras și de aici.

Un șofer a condus timp de kilometri cu viteză mare fără să întâlnească măcar un soldat, punct de control sau steag rusesc.

Mai multe buncăre amplasate de-a lungul drumului par de asemenea să fi fost abandonate.

Faptul că filmarea a fost într-adevăr făcută în Oleșkî a fost confirmată de jurnaliștii de la Reuters pe baza reperelor vizibile.

Forțele armate ucrainene au anunțat că au tras asupra pozițiilor inamice din Oleșkî în cursul nopții, fără a comenta însă deocamdată imaginile care arată ceea ce pare a fi o retragere rusească de aici.

Orașul avea o populație de aproape 25.000 de locuitori înaintea războiului, fiind totodată centrul administrativ al raionului cu același nume.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”