VIDEO „Universul a fost creat de extratereștri, în laborator”/Un celebru fizician de la Harvard uluiește omenirea

VIDEO „Universul a fost creat de extratereștri, în laborator”/Un celebru fizician de la Harvard uluiește omenirea

Avi Loeb, un faimos fizician american și fost președinte al Departamentului de Astronomie al Universității Harvard din Statele Unite, vine cu o teorie care uimește lumea: universul nostru a fost creat probabil de o civilizație avansată în laborator.

”Cel mai mare mister referitor la istoria universului nostru este ceea ce s-a întâmplat înainte de Big Bang. De unde a venit universul nostru? Cu aproape un secol în urmă, Einstein a căutat alternative la modelul Big Bang-ului, deoarece începutul timpului nu a fost satisfăcător din punct de vedere filosofic, în mintea sa”, susține savantul în vârstă de 59 de ani, născut în Israel, în ultimul său editorial publicat în revista Scientific American .

Autorul susține potrivit teoriei sale că universul nostru ar fi putut fi creat în laborator de ”o civilizație tehnologică avansată”. Aceste ființe superioare, pe care fizicianul le încadrează în ”clasa A” pe scară cosmică, ”ar fi putut dezvolta o tehnologie, care a creat un ”baby universe” din nimic, prin tuneluri cuantice”.

Această posibilă poveste unifică noțiunea de religie a unui creator cu noțiunea seculară de gravitație cuantică. Loeb susține că noi ”nu posedăm o teorie care să combine cei doi piloni ai fizicii moderne: mecanica cuantică și gravitația”.

”Dar o civilizație mai avansată ar fi putut realiza acest lucru și ar fi stăpânit tehnologia creării unui ”baby universe”, spune fizicianul. ”Aceasta ar putea explica originea universului nostru, care nu a fost selectat pentru ca noi să existăm în el, ci mai degrabă, a fost selectat astfel încât să dea naștere unor civilizații mai avansate decât suntem noi”.

Savantul consideră că ”civilizația noastră este încă sterilă din punct de vedere cosmologic, deoarece noi nu putem să reproducem lumea care ne-a făcut”. Avi Loeb a afirmat că ”în prezent, omenirea este o civilizație tehnologică de nivel scăzut, clasificată în ”Clasa C””, pe scara cosmică, deoarece noi nu suntem capabili să recreăm nici măcar condițiile de locuit de pe planeta noastră, pentru momentul când Soarele va muri”.

El crede chiar mai rău, că ”umanitatea ar putea fi etichetată de Clasa D, fiindcă distrugem în mod neglijent habitatul natural de pe Pământ, prin schimbările climatice produse datorită tehnologiilor noastre”.

Loeb spune că ”o civilizație de Clasa B ar putea ajusta condițiile din mediul său imediat, pentru a deveni independentă de steaua sa gazdă”. Potrivit omului de știință, omenirea este situată la nivelul mediu al inteligenței cosmice prezente în univers, iar experiența noastră pe Pământ s-ar putea încheia precum cea a dinozaurilor, care au dispărut acum 66 de milioane de ani.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”