VIDEO Unul dintre cei mai iluștri români în viață. Un om de o modestie dezarmantă

VIDEO Unul dintre cei mai iluștri români în viață. Un om de o modestie dezarmantă

Unul dintre cei mai iluștri români în viață. Răpiți-vă câteva minute pentru a-l urmări pe academicianul Leonida Gherasim. Veți resimți o stare de bine, de liniște.

Profesorul LEONIDA GHERASIM tocmai a aniversat 92 de ani. A studiat la Facultatatea de Medicină din București, între anii 1947 și 1953. A avut șansa unor mentori care l-au format ca om şi ca medic: acad. Daniel Danielopolu, acad. Basil Theodorescu, acad. Theodor Burghele sunt doar câţiva dintre ei. Multe întâmplări şi amintiri îl leagă şi acum de aceştia. Prestanţa, probitatea şi autoritatea profesională, punctualitatea, datoria faţă de pacient, dincolo de viaţa personală, au călit un caracter rămas la fel de implicat, doar cu o patină de emoţie şi cu o detaşare senină în plus, care-i permit analiza la rece a celor peste 60 de ani de activitate. „Când am devenit medic, am căpătat o responsabilitate suplimentară… Responsabilitatea e o problemă de morală, nu numai de profesie”, mărturisește acad. dr. Leonida Gherasim.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…