VIDEO UPDATE Logo-ul orașului gazdă București, pentru turneul final al EURO 2020, a fost lansat la Arena Națională

VIDEO UPDATE Logo-ul orașului gazdă București, pentru turneul final al EURO 2020, a fost lansat la Arena Națională

Logo-ul orașului gazdă București, pentru turneul final al EURO 2020, a fost lansat, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Arena Națională, în organizarea Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), a Federației Române de Fotbal (FRF) și a Primăriei Municipiului București.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Campionatul European de fotbal EURO 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiției și pentru a sărbători aceasta ediție istorică a fost ales un format inedit. Astfel, România, alături de alte 12 țari, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 și va găzdui la București, pe Arena Națională, patru partide, trei din grupe și una din optimi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a deschis festivitatea și a dat asigurări că proiectele legate de infrastructură asumate de municipalitate vor fi realizate.

''Va asigur că proiectele asumate de Municipalitate vor fi finalizate. Mă refer la modernizările de infrastructură care intra în responsabilitatea PMB, reabilitarea străzilor, modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacenta Arenei Naționale, realizarea de parcări. Sunt proiecte de anvergura, esențiale pentru buna desfășurare a competițiilor, dar de care bucureștenii vor beneficia în continuare. Și pentru fiecare dintre acestea deja au fost făcuți pași concreți, așa cum am promis. Capitala României va fi pregătită. Sunt mândra ca Bucureștiul se află printre orașele care participă la aceasta mare sărbătoare a fotbalului, EURO 2020'', a spus Firea.

În continuare, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat: ''Pentru București și pentru România, proiectul EURO 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru că nu vorbim doar de un turneu, de meciuri punctuale, de evenimente organizate, ci de reacții și implicații pe termen mediu și lung. Lucrăm în permanență pentru un succes organizatoric sportiv, dacă ne referim la cele patru partide pe care le vom găzdui. După încheierea competiției fotbalistice, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societății noastre, succesul evenimentului va contribui la creșterea atractivității Bucureștiului și României, iar copiii vor redescoperi mai ușor cât de important este să crești prin sport și prin valorile lui''.

Fostul atacant Davor Suker, președinte al federației croate de fotbal, reprezentant al UEFA, a arătat: ''Cu 13 orașe care vor găzdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunată fanilor de a savura experiența EURO direct acasă la ei. Inclusiv în București, un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un mix fascinant de vechi și nou. În patru ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naționale ale Europei''.

Manuela Irina Pătrășcoiu, director general la SC Compania Națională de Investiții, a menționat la rândul său: ''În parteneriat cu Federația Română de Fotbal și respectând standardele UEFA, compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toți fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulești, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo și 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja EURO 2020 drept proiect de interes național''.

La finalul festivității, Davor Suker a oferit două medalii din partea UEFA pentru Gabriela Firea și Răzvan Burleanu.

Prin intermediul a două filme scurte au fost prezentate istoria de 60 de ani a competiției europene, precum și noul logo care va fi însemnul EURO 2020, pentru România.

La ceremonie au fost prezenți reprezentanți ai FRF, UEFA, germanul Christoph Daum, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Narcisa Lecușanu, secretar de stat al Ministerului Tineretului și Sportului, fosta atletă Gabriela Szabo, candidată la funcția de președinte al COSR, președinți de federații sportive, directori de cluburi de fotbal, numeroși jurnaliști.

Odată cu lansarea logo-ului orașului gazda București, a fost expus pentru publicul larg, în fața Arenei Naționale, totemul EURO 2020, reprezentând o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată și înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătura este reprezentat de poduri care conectează orașele gazda. Pentru București a fost ales Podul Basarab.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, imagine: Cătălin Soci, redactor video: Marilena Gheorghiță, grafician:
Liliana Iordan, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...