VIDEO UPDATE Protest București - Oamenii continuă să vină în Piața Victoriei

VIDEO UPDATE Protest București - Oamenii continuă să vină în Piața Victoriei

UPDATE ORA 18.53 Jandarmii au legitimat și sancționat trei persoane care consumau băuturi alcoolice în Piața Victoriei, în urma unei sesizări primite din partea unor participanți la protest, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Doi dintre cei sancționați au primit amendă de 100 de lei, iar al treilea, avertisment.

Polițiștii rutieri au luat decizia să restricționeze și să devieze traficul pe mai multe artere ce converg în Piața Victoriei, pentru protecția manifestanților și a șoferilor care doresc să circule în zonă, a declarat, pentru AGERPRES, Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Potrivit acestuia, în prezent, se circulă doar pe sensul dinspre Romană pe bulevardul Lascăr Catargiu către Piața Aviatorilor, în rest, dinspre Iancu de Hunedoara spre Piața Victoriei și dinspre bd.Kiseleff spre Piața Victoriei nu se circulă.

"Sunt foarte multe persoane și nu au mașinile pe unde să mai treacă. Oamenii tot vin. Posibil ca într-o oră să se închidă tot bulevardul Lascăr Catargiu", a precizat Munteanu.

Surse oficiale din Poliția Rutieră estimează că la protest au venit până la transmiterea acestei știri circa 7.000 de persoane.

UPDATE ORA 17.42 Protest București — Oamenii continuă să vină în Piața Victoriei

Numărul protestatarilor din fața Guvernului a început să crească, miercuri după-amiază, după ce aproximativ 1.000 de oameni au venit în Piața Victoriei încă din cursul dimineții, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de adoptarea de către Guvern a unor acte normative în domeniul Justiției.

O parte dintre demonstranți au continuat protestul de marți noapte, când au venit la Guvern peste 10.000 de oameni.

Aceștia cer demisia Guvernului și poartă pancarte cu mesaje precum: 'Nu recunoaștem legi date de mafioți. Demisia!', 'Refuz acest abuz', 'Nu cedăm', 'PSD, ciuma roșie'.

Șoferii care trec prin zona unde se află protestatarii claxonează îndelung, în semn de solidaritate cu aceștia.

Forțe ale Jandarmeriei sunt localizate în zona de protest. Manifestația decurge fără incidente.

Jandarmii vor monta garduri de protecție la intrările de la porțile Guvernului pentru a se evita incidentele care au avut loc noaptea trecută, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Potrivit sursei citate, oamenii continuă să se strângă în Piața Victoriei, dar autoritățile încearcă să mențină deschisă circulația rutieră.

Jandarmii vor dispune oprirea circulației, dacă zona se va aglomera.

Sursele oficiale din Jandarmeria Capitalei au estimat că până în prezent numărul protestatarilor a fost de circa 1.000 de persoane, de-a lungul zilei.

UPDATE ORA 15.19 Continuă protestele din Piața Victoriei

Câteva sute de persoane protestează miercuri în fața sediului Guvernului împotriva adoptării ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și a celui de procedură penală.

Protestatarii scandează împotriva Guvernului, cerându-i demisia, și poartă pancarte precum: "Nu recunoaștem legi date de mafioți. Demisia!", "Refuz acest abuz", "Nu cedăm", "PSD, ciuma roșie".

Șoferii care trec prin zona unde se află protestatarii claxonează îndelung, în semn de solidaritate cu aceștia.

Forțe ale Jandarmeriei sunt localizate în zona de protest. Manifestația decurge fără incidente.

UPDATE ORA 11.25 Protestul de la Guvern continuă; peste 1.000 de persoane — în stradă

Peste o mie de persoane continuă să protesteze miercuri în fața Guvernului față de adoptarea OUG privind modificarea Codurilor penale.

Se scandează "Anticipate", "Noaptea ca hoții", "Șobolanii", "România, trezește-te!".

Protestul se desfășoară în mod pașnic, fără incidente. Forțe ale Jandarmeriei Capitalei supraveghează zona în care se află protestatarii.

Manifestanții au început să se adune în Piața Victoriei în jurul orei 9,00.

Cabinetul Grindeanu a aprobat marți seara o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Tot în ședința de marți Guvernul a adoptat și un proiect de lege privind grațierea unor pedepse.

După aceste decizii, câteva mii de oameni au ieșit marți noaptea în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea.

ORA 09.59 Protest la Guvern; manifestanții — nemulțumiți de modificările aduse legislației penale

Câteva sute de persoane protestează miercuri dimineață în fața Guvernului față de deciziile luate de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale, dar și la grațierea unor pedepse.

Protestatarii au început să se strângă în Piața Victoriei în jurul orei 9,00. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că numărul acestora este estimat la aproximativ 300 — 400 de persoane.

"Nu au fost înregistrate incidente, jandarmii sunt mobilizați să mențină ordinea publică în zonă", a spus Enache.

Se scandează "DNA, DNA să vină să te ia", "Hoții, Hoții", "Jos Guvernul".

AGERPRES/(A, AS — autori: Mihaela Tudorache, Sorin Peneș, Daniel Alexandru Florea editor: Georgiana Tănăsescu, imagine: Marian Vlăduț, redactor video: Marilena Gheorghiță, grafician:
Andrei Șerban, editori online: Gabriela Badea, Irina Giurgiu)

*** UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?