VIDEO UPDATE Tudorache despre intervenția jandarmilor: Nu s-au folosit bastoane, scuturi sau gaze lacrimogene

Raportul preliminar referitor la incidentele de sâmbătă din timpul marșului organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 arată faptul că nu s-au folosit bastoane, scuturi sau gaze lacrimogene, a declarat, luni, ministrul Dragoș Tudorache într-o conferință de presă organizată la sediul MAI.

Tudorache a spus că obiectivul jandarmilor a fost pur defensiv.

"Dispozitivul Jandarmeriei, așa cum a fost el conceptualizat, gândit pentru această manifestație, nu a fost unul ofensiv, ci unul pur defensiv. El viza doar blocarea accesului manifestanților pe alte trasee decât cele aprobate. Pe tot parcursul interacțiunii între jandarmi și manifestanți chiar și atunci când s-a început forțarea dispozitivului nu s-a folosit niciunul din mijloacele, echipamentele agresive care sunt în dotarea Jandarmeriei. Nu s-au folosit bastoane, nu s-au folosit scuturi, nu s-au folosit gaze lacrimogene așa cum s-a speculat la un moment dat în ziua de sâmbătă și în ziua de duminică. Nu s-au folosit nici cătușe", a precizat Dragoș Tudorache.

Ministrul Afacerilor Interne a solicitat, sâmbătă, inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei.

Cinci persoane, printre care și unul dintre organizatorii marșului, George Simion, au fost conduse sâmbătă la Secția 4 Poliție după ce, potrivit oficialilor Jandarmeriei București, au încercat să rupă cordonul dispozitivului de ordine în zona ''Piața Victoria''.

Patru dintre cei cinci manifestanți au fost sancționați cu amendă contravențională de 3.000 de lei.

Marșul de sâmbătă a fost autorizat, potrivit Jandarmeriei, între orele 14,00 și 17,30 pe traseul Hanul lui Manuc — Piața Universității — Piața Română — Piața Victoriei, iar între orele 17,30 și 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor