VIDEO UPDATE/SUA: 10 persoane ucise, printre care un poliţist, într-un atac armat într-un supermarket din Colorado

VIDEO UPDATE/SUA: 10 persoane ucise, printre care un poliţist, într-un atac armat într-un supermarket din Colorado

Zece persoane, printre care un poliţist, au fost ucise într-un atac armat petrecut luni într-un supermarket din oraşul Boulder, situat în apropierea Munţilor Stâncoşi din statul american Colorado, au comunicat autorităţile locale, anunţând al doilea incident grav de acest fel din ultima săptămână în Statele Unite, după cel de la Atlanta, relatează dpa şi Reuters.


Foto: (c) BOULDER POLICE DEPARTMENT / EPA

Poliţia a dat deocamdată puţine detalii despre atacul din Colorado, produs în jurul orei locale 15:00 (21:00 GMT) la supermarketul King Soopers, la circa 45 km de Denver.

Şefa poliţiei din Boulder, Maris Herold, a relatat că poliţia a început să primească alerte despre focuri de armă şi o persoană având asupra sa o 'armă de patrulare' în jurul orei 14:30 (20:30 GMT). Cu vocea gâtuită de emoţie, ea a anunţat că poliţistul Eric Talley, de 51 de ani, unul dintre primii care au intervenit, a fost 'împuşcat mortal', numindu-i acţiunile drept 'eroice'.


Foto: (c) BOULDER POLICE DEPARTMENT / EPA

'Este vorba despre o investigaţie foarte complexă care va dura cel puţin cinci zile până la finalizare', a spus ea într-o conferinţă de presă.

Procurorul districtual Michael Dougherty a anunţat că prezumtivul atacator a fost rănit şi se află în custodia poliţiei. 'Inima mea se îndreaptă spre familia lui Eric Talley, cei dragi lui şi colegii lui. Viaţa i-a fost curmată mult prea devreme', a transmis procurorul, care şi-a mai exprimat 'profunda tristeţe pentru toate victimele ucise la King Soopers'.

Imagini video difuzate de canale de televiziune au arătat un bărbat cu barbă, cu bustul gol şi în boxeri, scos încătuşat din supermarket, pus pe o targă şi apoi într-o ambulanţă. Bărbatul părea să aibă un picior însângerat şi şchiopăta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...