VIDEO Ușor-ușor, Jandarmeria începe să devină factor de presiune! Ieri niște cai scoși ostentativ, azi niște pumni nervoși. Ce urmează?

VIDEO Ușor-ușor, Jandarmeria începe să devină factor de presiune! Ieri niște cai scoși ostentativ, azi niște pumni nervoși. Ce urmează?

Ușor-ușor, Jandarmeria începe să devină factor de presiune! Ieri niște cai scoși ostentativ, azi niște pumni nervoși. Ce urmează? Sâmbătă seara au fost aduși jandarmi din trei județe lângă cei din București. Un dispozitiv uriaș, de 3000, a fost pregătit pentru un protest identic ca alte zeci de până acum. De ce? De ce a fost nevoie de iritarea idioată de la metrou? De ce a fost nevoie să se dea pe televiziunile lor informația, „pe surse”, că în rucsacul unui protestatar s-a găsit un pistol? Ca mai apoi să se spună oficial că era de fapt un pistol de jucărie? Nu cumva toate aceste elemente au legătură cu teoria dezvoltată de liderul PSD Ecaterina Andronescu, singura scoasă sâmbătă de PSD la declarații, conform căreia aceste proteste urmăresc destabilizare imaginii României în exterior? Adică vorbim despre „interese oculte”...

UPDATE/S-a aflat cine este jandarmul. Imaginile cu el extrem de ocrotitor cu liderul PSD spun multe despre „ieșirea nervoasă” asupra protestatarilor...

De ce au apărut iar, ca „din senin” infiltrații din galerii? Și când spunem infiltrații știu ei jandarmii despre ce vorbim...

Noi nu credem că jandarmul a dat „la nervi” cu pumnul. Omul a fost prelucrat înainte să facă acest lucru. De cei care conduc acum, puși politic, Jandarmeria. 

Nu vrem să turnăm gaz pe foc, dar știm cu cine avem de-a face. Nu premierul interimar, ca o slugă penibilă, s-a grăbit să pună în aplicare ordinele stăpânului de la Scroviștea, și a decapitat Poliția Română?

Nu trebuia să fie acest lucru atributul noului premier?

Ascultați-l pe purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei cum explică „gestul” colegului său de sâmbătă seara. Dacă vi se pare convingător înseamnă că exagerăm noi...

Imagini cu un jandarm care loveste cu pumnul participanti la protestele de sambata din Piata Universitatii au fost distribuite intens pe retelele sociale provocand reactii vehemente, scrie News.ro. Ulterior, Jandarmeria a rectionat spunand ca imaginile sunt analizate si angajatul MAI si-a pierdut cumpatul sub presiunea multimii care care voia sa rupa cordonul.

Barbatul ii loveste puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care incearca sa forteze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment in care s-au produs violente in Piata Universitatii, unii dintre participanti sustinand ca la originea lor s-a aflat un grup de cateva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din randurile protestatarilor.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei a spus ca angajatul si-a pierdut cumpatul, dar imaginile sunt analizate.

"Imaginile sunt in atentia Directiei Generale de Jandarmi a Capitalei care va face o analiza serioasa asupra modului in care a actionat", a afirmat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

El a sustinut ca jandarmul "si-a pierdut calmul sub presiunea multimii care incerca cu forta sa desfaca barajul".

Reactiile insa sunt extrem de dure, in special pe pagina "Coruptia ucide", unde unii dintre cei care comenteaza propun identificarea jandarmului sau depunerea unei plangeri pentru vatamare corporala.

O voce critica este si cea a politistului Marian Godina, care distribuie imaginea pe pagina sa de Facebook, insotita de comentariul: "Cand e nevoie de identificarea unui huligan, Jandarmeria Romana cere sprijinul populatiei. Pe al lor il vor identifica oare?".

La protest au fost de altfel mai multe momente tensionate intre manifestanti si jandarmii aflati in numar foarte mare in Piata Universitatii.

Aparitia jandarmilor calare a fost dezaprobata de manifestanti.

Un alt moment tensionat a avut loc in pasajul din Piata Universitatii, cand jandarmii au blocat iesirile, argumentul fiind acela ca trebuia fluidizat accesul in zona de deasupra pasajului, pentru ca demonstrantii sa poata iesi fara sa se produca aglomeratie.

Nemultumiri au provocat si perchezitiile facute de jandarmi. Acestia au explicat ca asupra unora dintre cei care voiau sa ajunga piata au fost gasite o bata, lanturi, un box, un pistol cu electrosocuri, petarde si un cutit. Un barbat asupra caruia a fost gasit un pistol care ulterior s-a dovedit a fi de jucarie a fost dus la sectia de politie. In acest caz argumentul reprezentantilor Jandarmeriei a fost ca, desi era unul de jucarie, intr-o prima faza pistolul putea provoca panica printre manifestanti.

Ecaterina Andronescu: Protestele transmit în afară mesajul că România e instabilă și neguvernabilă

Ecaterina Andronescu, senator PSD și vicepreședinte al partidului, a declarat la Digi24 că protestele de sâmbătă din București și din țarăstrică imaginea României în afară și acreditează ideea că România este o țară instabilă și neguvernabilă. Asta, după ce PSD, prin voință proprie, a ajuns la trei premieri într-un an de guvernare. Senatorul PSD a mai spus că își dorește o justiție independentă și nu vede „care ar fi articolele care afectează independența Justiției”.


Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Cum vedeți aceste proteste din această seară?

Ecaterina Andronescu: Nu sunt din categoria celor care ar aplauda sau ar susține, sau nu s-ar bate cu toate resursele de care dispune împotriva celor corupți. Avem instituții în statul acesta. Vom avea în continuare legi care nu îi vor împiedica pe cei din aceste instituții să îi ancheteze pe bază pe probe pe corupți.

Ce mă îngrijorează în aceste demonstrații nu e faptul că oamenii au ieșit în stradă. E dreptul lor de a protesta față de lucruile care îi nemulțumesc. Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume repsonsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă.

De ce fac această precizare? Pentru că pot să vă transmit mesajele care spun că unii primari, vă dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman, au plătit transportul celor care au ieșit în stradă. Dacă ies pentru că sunt nemultțumiți este dreptul lor constituțional și trebuie să îi respectăm.

Dacă cineva vrea să arate că România este o țară neguvernabilă, trebuie să își asume responsalibitatea.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Oamenii sunt nemulțumiți de modificarea legilor Justiției.

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Codurile penale nu au fost modificate. În ce privește cele trei legi care au trecut prin Parlament, sunt departe de a fi intrat în vigoare. Sunt pe masa CCR și dacă Curtea va decide că anumite articole sunt neconstituționale, acele articole trebuie modificate urgent.

Îmi doresc o justiție independentă. Nu am văzut care ar fi articolele care afectează independența Justiției, pentru că eu cred că într-un stat de drept Justiția trebuie să fie independentă.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: De ce ies oamenii în stradă și spun că legile nu sunt bune?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Cred că cei care spun lucrul acesta trebuie să le citească. Să aibă răbdare ca CCR să își spună cuvântul.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Ce credeți că se va întâmpla cu aceste legi în urma protestelor de stradă?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Protestele din aceasta seară nu ar trebui să influențeze în niciun fel CCR, să nu fie o presiune asupra Curții. Vom respecta ce spune curtea.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Sunt totuși 60 de mii de oameni în București. Care credeți că vor fi impresiile în presa internațională?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Dacă aceste demonstrații acreditează ideea că România este instabilă, că e o țară neguvernabilă, toată lumea pierde. Cred că niciun român nu se poate bucura de o imagine nefericită care pleacă din țară spre în afară. Avem obligația să respectăm imaginea țării și să nu dăm senzația că suntem o țară neguvernabilă.

Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: De ce credeți că protestele din această seară dau această senzație în exterior?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: Și dumnavoastră aveți dreptate și nici eu nu am spus altceva.

Nu este o imagine pozitivă la adresa României și de această imagine, dacă se transformă într-un mesaj de instabilitate, toată lumea are de pierdut.







Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro