VIDEO Val de teorii ale conspirației în Turcia după cutremurul care a distrus sudul și centrul țării

VIDEO Val de teorii ale conspirației în Turcia după cutremurul care a distrus sudul și centrul țării

Risc Seismic

Cutremurul devastator produs luni, 6 februarie, în Turcia și Siria, care a provocat peste 7.000 de morți în cele două țări, este pus de conspiraționiști pe seama unor presupuse fenomene stranii produse cu câteva momente înainte de declanșarea seismului.

Astfel, pe rețelele sociale circulă imagini în care sunt prezentate fulgerări apărute pe cer înainte de cutremur, în noaptea de duminică spre luni, în condițiile în care n-ar fi fost prognozate furtuni în Turcia sau Siria.

În aceste condiții, conspiraționiștii dau vina pe controversatul sistem american HAARP (High frequency active auroral research program), destinat controlării evenimentelor climatice, care ar fi putut induce acest cutremur.

De asemenea, în sprijinul aceleiași idei, au apărut filmări în care e speculat comportamentul anormal al păsărilor în clipele dinaintea cutremurului, subliniindu-se faptul că zburătoarele ar fi extrem de sensibile la undele elecromagnetice care ar fi fost provocate de sistemul HAARP.

Cei care susțin aceste teorii conspiraționiste afirmă că Turcia ar fi în acest moment un ”ghimpe” pentru Statele Unite și NATO în relația tensionată cu Rusia.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”