VIDEO Val de teorii ale conspirației în Turcia după cutremurul care a distrus sudul și centrul țării

VIDEO Val de teorii ale conspirației în Turcia după cutremurul care a distrus sudul și centrul țării

Risc Seismic

Cutremurul devastator produs luni, 6 februarie, în Turcia și Siria, care a provocat peste 7.000 de morți în cele două țări, este pus de conspiraționiști pe seama unor presupuse fenomene stranii produse cu câteva momente înainte de declanșarea seismului.

Astfel, pe rețelele sociale circulă imagini în care sunt prezentate fulgerări apărute pe cer înainte de cutremur, în noaptea de duminică spre luni, în condițiile în care n-ar fi fost prognozate furtuni în Turcia sau Siria.

În aceste condiții, conspiraționiștii dau vina pe controversatul sistem american HAARP (High frequency active auroral research program), destinat controlării evenimentelor climatice, care ar fi putut induce acest cutremur.

De asemenea, în sprijinul aceleiași idei, au apărut filmări în care e speculat comportamentul anormal al păsărilor în clipele dinaintea cutremurului, subliniindu-se faptul că zburătoarele ar fi extrem de sensibile la undele elecromagnetice care ar fi fost provocate de sistemul HAARP.

Cei care susțin aceste teorii conspiraționiste afirmă că Turcia ar fi în acest moment un ”ghimpe” pentru Statele Unite și NATO în relația tensionată cu Rusia.

Risc Seismic

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima