VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 20 de centre mobile de vaccinare, operaţionalizate de săptămâna viitoare

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 20 de centre mobile de vaccinare, operaţionalizate de săptămâna viitoare

Un număr de 20 de centre mobile de vaccinare urmează să fie operaţionalizate de săptămâna viitoare pentru a deservi localităţile rurale, în special cele defavorizate, în care nu există medic de familie, a anunţat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

"Ceea ce urmează să se întâmple de săptămâna viitoare va fi operaţionalizarea a 20 de centre mobile de vaccinare cu sprijinul colegilor din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne. Aceste centre mobile deservesc, practic, localităţile rurale, localităţile defavorizate, care nu au acces la medic de familie, în baza listei cu persoanele doritoare, liste întocmite la nivelul primăriilor. Aceste liste se trimit către Direcţiile de sănătate publică şi, ulterior, se alocă un centru de vaccinare sau doar o echipă mobilă, care va vaccina în cabinete proprii, acolo unde există această facilitate disponibilă, şi, în felul acesta, sperăm să facilităm accesul persoanelor respective la vaccinare. Vaccinul care se va folosi este vaccinul de la Johnson&Johnson", a precizat şeful CNCAV, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.



El a mai informat că miercuri va avea loc o şedinţă cu reprezentanţii medicilor de familie privind vaccinarea anti-COVID, astfel încât campania de imunizare prin intermediul cabinetelor de medicină de familie să poată debuta pe 4 mai.

"Mâine va avea loc o şedinţă cu toţi reprezentanţii medicilor de familie de la nivel judeţean şi Direcţiile de sănătate publică, prin care ne dorim să lămurim întrebările pe tema acestui aspect legat de vaccinarea în cabinetele proprii şi pentru a fi în măsură să debutăm campania de vaccinare în data de 4 mai, aşa cum am anunţat", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, centre de vaccinare de tip "drive through" vor fi realizate în special în marile aglomerări urbane.

"Sunt deja judeţe care sunt în fază avansată de organizare a acestor tipuri de activităţi. De asemenea, şi la nivelul Capitalei vom organiza cel puţin un astfel de centru, însă detaliile vor fi prezentate în momentul în care vor fi finalizate", a spus preşedintele CNCAV. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...