VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Disfuncţionalităţile de la Registrul de vaccinare - din cauza numărului foarte mare de accesări

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Disfuncţionalităţile de la Registrul de vaccinare - din cauza numărului foarte mare de accesări

Disfuncţionalităţile de la Registrul Electronic Naţional de Vaccinare ar fi fost cauzate de foarte multe accesări, într-un interval foarte scurt de timp, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

 


"În cursul acestei dimineţi a fost o disfuncţionalitate a RENV. A fost o problemă de natură tehnică care a fost identificată de specialiştii IT care administrează această bază de date. Ea a fost remediată într-un interval rezonabil de timp, dar sigur că a afectat activitatea de vaccinare, în sensul în care nu s-au putut înregistra persoanele vaccinate în acea perioadă de timp. Se pare că a fost vorba de un număr foarte mare de accesări într-un timp foarte scurt, peste 40.000 de accesări într-un interval foarte scurt de timp, lucru care a generat aceste impedimente în funcţionalitatea optimă a platformei", a explicat şeful CNCAV.

El a adăugat că platforma este într-o "continuă" optimizare, iar riscul să se întâmple astfel de evenimente este mult mai mic.

"Evident, platforma este într-o continuă optimizare. (...) Credem că pe viitor vor fi evitate astfel de momente, însă oricând o platformă poate să sufere o serie de disfuncţionalităţi. Important este să asigurăm fluenţa procesului de vaccinare", a afirmat Valeriu Gheorghiţă. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Așa o fi?