VIDEO Vedeta care a fost invitată să stea la castelul Windsor pe perioada încoronării

VIDEO Vedeta care a fost invitată să stea la castelul Windsor pe perioada încoronării

Încoronarea Regelui Charles se apropie cu pași repezi, iar printre vedetele muzicale care vor cânta la ceremonie se numără cântăreața americană Katy Perry. Unde va sta ea când se va afla în Marea Britanie?

Cântăreața Katy Perry a acordat un interviu postului de televiziune Extra TV în care a vorbit despre emoțiile pe care le are în perioada premergătoare încoronării Regelui Charles. Ea a oferit și câteva informații despre proprietatea regală în care va sta atunci când va cânta la ceremonie.

"Sunt foarte încântată, pentru că mi-au spus că mi se permite să stau la Castelul Windsor. S-ar putea să postez foarte mult de-acolo, dacă tot voi fi într-un castel pe bune - ce nebunie!", a spus Katy Perry.

Și îi împărtășim entuziasmul, căci Castelul Windsor, vechi de aproximativ 900 de ani, are aproximativ 1.000 de camere și 484.000 de metri pătrați de spațiu. Gândindu-ne numai la câte nunți regale au avut loc acolo, inclusiv cea a Prințului Harry cu Meghan Markle și a Prințesei Eugenie cu Jack Brooksbank!

Unde mai pui că, în copilărie, regretata regină Elisabeta a II-a a locuit acolo cu părinții săi, Regele George al VI-lea și Regina Mary, precum și cu sora ei, Prințesa Margaret. Un loc în care, de altfel, suverana și soțul ei, Prințul Philip, s-au retras și în timpul pandemiei.

Castelul Windsor, o reală "bijuterie a coroanei"

Interioarele Castelului Windsor sunt bogat ornamentate, cu pereți îmbrăcați în lemn și stucaturi, mobilier de epocă și opere de artă din perioade istorice variate. De altfel, sunt expuse mai multe obiecte din Colecția Regală, dar și peste 400 de ceasuri.

Castelul Windsor găzduiește frecvent evenimente oficiale și banchete , fiind un castel complet funcțional. Regele Charles însuși găzduiește șefi de stat și conduce diverse evenimente de învestire în marile apartamente de stat ale castelului, iar Marea Sală de Recepții este uluitoare.

În Green Drawing Room există multe obiecte de mobilier capitonate cu stofă de un verde smarald, deasupra cărora strălucesc splendide candelabre. Asta în timp ce Crimson Drawing Room este "camera roșie", cu pereți cu stucaturi cu foiță de aur și stofă identică cu cea a canapelelor.

Apartamentele vechi construite pentru Regele Charles al II-lea și soția sa, Regina Ecaterina, pot fi, de asemenea, vizitate de oaspeții Castelului Windsor, care este frecvent deschis publicului. În plus, vizitatorii pot vedea Casa de păpuși a Reginei Mary, realizată pentru bunica maternă a reginei.

Casa are și o bibliotecă și lifturi funcționale.

Din păcate, în 1992, un incendiu major a izbucnit la Windsor, castelul necesitând reparații în valoare de peste 36 de milioane de lire sterline.

Spre deosebire de ultimii săi ani, Regina considera anterior Palatul Buckingham drept reședința sa principală, mergând la Windsor doar pentru evenimente speciale, precum Paștele și evenimentul hipic Royal Ascot.

FOTO: Shutterstock, pagina oficială a Royal Collection Trust

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…