VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie stocuri de medicamente și echipamente de protecție

VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie stocuri de medicamente și echipamente de protecție

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat marti, in timpul dezbaterii motiunii simple initiate impotriva sa de PSD, numeroase documente care dovedesc ca guvernele PSD au refuzat numeroase solicitari ale DSU pentru  constituirea stocurilor de medicamente si echipamente de protectie. 

Documentele au fost emise de DSU in perioada 2017-2019. DSU era condus atunci, ca si acum, de Raed Arafat.

„Departamentul pentru Situatii de Urgenta, in mod repetat, a solicitat Ministerului Sanatatii, incepand din luna aprilie 2017, constituirea stocurilor de medicamente si echipamente de protectie. Toate demersurile efectuate in perioada 2017-2019, care au avut ca scop constituirea unor rezerve la nivel national de medicamente si materiale sanitare, nu au fost luate in considerare de guvernele PSD, asa cum rezulta din adresele DSU.

V-am adus aici aceste documente. Documentul numarul 1, adresat domnului secretar de stat Gabriel Florin Puscau, in 14 aprilie 2017. Documentul numarul 2,  adresat in 20.10.2017 domnului ministru Florian Bodog. Documentul numarul trei, adresat domnului Grasu, secretar de stat in 31 iulie 2019. Documentul numarul 4, adresat in 22 august 2019, ministrului de Interne de la acea vreme. Toate acestea sunt in arhiva MAI, vi le daruiesc sa le aveti la grupul PSD.

Asadar conducerea DSU i-a informat pe ministrii guvernului Dancila ca exista vulnerabilitate la nivel national generata de lipsa echipamentelor de protectie a personalului medical implicat in tratarea pacientilor inalt contagiosi. Dvs. ati fost la guvernare, nu ati pregatit tara pentru pandemie”, a acuzat Vela.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa