VIDEO Vietnamezi surprinși în timp ce căutau pui de sturz ca să îi mănânce, într-o rezervație din Neamț

VIDEO Vietnamezi surprinși în timp ce căutau pui de sturz ca să îi mănânce, într-o rezervație din Neamț

Imagini revoltătoare vin din Neamţ. Trei cetăţeni vietnamezi au fost surprinși în timp ce tulburau mai multe cuiburi dintr-o rezervație, în căutare de pui de sturz, relatează stirileprotv.ro.

Cel mai probabil... ca să-i mănânce, au concluzionat anchetatorii, care încă nu i-au identificat pe fugari. Aceștia riscă inclusiv pedeapsa cu închisoarea.

Scenele sunt filmate în pădurea Bâtca Doamnei, din zona lacului Bistrița, o arie protejată. În momentul în care sunt luați la întrebări, vietnamezii scapă puii...în iarbă.

- De unde sunteţi?
- Din Vietnam!
- Din Vietnam?
- Da!
- Şi le mâncaţi?
- Oh, nu, nu!...eu vreau să le pun înapoi în cuib!
- Dar lăsaţi-le aici, vă rog!

Cel mai probabil, păsările în cauză sunt pui de sturz. Polițiștii au motive să creadă că vietnamezii i-au prins ca să îi mănânce. 

- Poliţia Animalelor, aici!
- Nu e bine ce faceţi!
- Nu?
- Nu, nu!
- Poliţia aici, puteţi merge la închisoare!

Agent principal Georgiana Moșu, purt. de cuv. IPJ Neamț: „Mai multe persoane luau puii de păsări din cuiburile aflate în copaci. Poliţiştii din cadrul IPJ Neamţ s-au sesizat în oficiu şi demarează verificări, împreună cu specialiştii Gărzii de Mediu, în vederea identificării persoanelor în cauza şi vor stabili situaţia de fapt.”

Până la finalul lunii august, sturzii, la fel restul păsărilor care trăiesc în pădurile din întreaga ţară, sunt în perioada de cuibărit.

Specialiștii recomandă să nu le perturbăm liniştea.

Carmen Gache, biolog: „Regula de bază este că nu trebuie să le deranjăm în zona în care au cuibul, pentru că pot să îşi abandoneze puişorii. Puii pot să cadă din cuib, foarte multe păsări nu îi mai recuperează pe cei care sunt căzuţi din cuib. Sunt şanse mult mai mari să supravieţuiască în natură decât dacă îi luăm noi acasă, gândindu-ne că o să îl îngrijim şi o să îi hrănim noi. Doar dacă este o pasăre rănită, atunci putem să apelăm la un veterinar.”

Deocamdată, indivizii nu au fost identificaţi de poliţie. Riscă pedepse de până la 1 an de închisoare sau amenzi care pornesc de la 500 de lei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit...

5 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!