VIDEO VIRAL Așa a zis bunica! Vloggerul Mircea Bravo: Știm că suntem urmăriți de milioane de oameni și credem că putem schimba mentalități prin clipurile noastre

VIDEO VIRAL Așa a zis bunica! Vloggerul Mircea Bravo: Știm că suntem urmăriți de milioane de oameni și credem că putem schimba mentalități prin clipurile noastre

Un vlogger din Cluj-Napoca a lansat un video prin care îi îndeamnă pe oameni să meargă la vot, pentru alegerile europarlamentare. Cunoscut în general pentru clipurile umoristice, care strâng milioane de vizualizări, Mircea Bravo consideră ce uneori este necesar să se implice în campanii de conștientizare civică.

 Clipul se numește ”Așa a zis bunica” și transmite mesajul serios, tot într-o cheie umoristică. Acesta îi cere bani bunicii pentru a-și duce prietena la Paris, exact în perioada alegerilor. Mai departe, bunica îi explică efectul absenței la vot: ”noi n-am avut de ales”.

 ”Acesta este un clip mai degrabă de conștientizare civică. Noi producem umor dar am avut de-a lungul timpului și implicări în campanii sociale. În 2016 am mai realizat un clip cu mesaj de scos lumea la vot. Am mai avut o campanie de conștientizare a locurilor de parcare cu handicap. Știm că suntem urmăriți de milioane de oameni și credem că putem schimba mentalități prin clipurile noastre. Feedbackul negativ există, dar în proporții foarte mici, comparativ cu aprecierile. De obicei, alegem să îl ignorăm” a explicat Mircea Bravo pentru G4.Media.

Mircea este foarte cunoscut în zona Transilvaniei. Pe facebook are 1,1 de aprecieri, 1,4 milioane de urmăritori și 480.000 de abonați pe canalul de youtube, cu mult mai mulți decât orice alt politician din România, cu excepția președintelui Iohannis, care are pe facebook 1,8 milioane de aprecieri.

Ceea ce face el reprezintă o formă relativ nouă de comunicare, relativ străină pentru media-tradiționale, dar foarte eficientă, mai ales atunci când combină informația și distracția (infotainment).

”Ne dăm silință să cream cel mai bun conținut pentru urmăritorii noștri și să fim de fiecare dată originali în idei și execuție. Cine vine cu o idee copiată este exclus din echipă. Glumesc. Îl batem până se jură că nu mai fură. Am început în 2014 cu videouri cu camera ascunsă (așa zisele farse). Am parcurs toată țara și am filmat în: Cluj-Napoca, București, Timișoara, Constanța, Iași, Târgu-Mureș, Alba-Iulia, Zalău, Bistrița etc. Dupa 1 an, toată lumea mă recunoștea și nu am mai putut face farse. Am vrut să ma sinucid. Apoi, colegului meu i-a venit idee să filmăm cu camera la vedere sub forma unui reportaj și să transformăm dezavantajul că lumea mă cunoaște într-un avantaj. Astfel, am început să călătorim și în afara țării și am realizat reportaje în: Anglia, Franța, Spania, Italia, Belgia, Austria, Rusia etc. Vrem ca prin fiecare reportaj să facem lumea să râdă, dar și să transmitem informații despre locurile în care am filmat: infotainment” este prezentarea acestuia, pe contul de Facebook.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”